„თბილისელების“ სამზარეულო
კარტოფილის სალათა
საჭირო ინგრედიენტებია: 750 გრამი კარტოფილი, მარილი, 150 გრამი ლორი ან ბეკონი, 3 სადილის კოვზი ზეითუნის ზეთი, 2 ცალი წითელი ხახვი, 25 მილილიტრი ბულიონი, 100 მილილიტრი ძმარი („ბალზამიკო“), 200 გრამი მწვანე ხახვი, 100 გრამი უკურკო ზეთისხილი, 2 ცალი მწვანე ბულგარული წიწაკა, 1 კონა ოხრახუში, შავი პილპილი.
მომზადების წესი: კარტოფილი გარეცხეთ და მოხარშეთ მარილიან წყალში. ლორი დაჭერით კუბიკებად, შებრაწეთ ზეთში, დიდ ტაფაზე დაუმატეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი, დაასხით ბულიონი, ძმარი და მიიყვანეთ ადუღებამდე.
დაჭერით მწვანე ხახვი, რგოლებად დაჭერით ბულგარული წიწაკა და ზეთისხილი და ყველა ინგრედიენტი შეურიეთ შემწვარ ლორსა და ხახვს.
კარტოფილი ცოტა გააცივეთ, გაფცქვენით და დაჭერით რგოლებად. მოათავსეთ დიდ თასში და მოშუშული ბოსტნეული ცხელივე მოაყარეთ. აურიეთ, შეაზავეთ მარილითა და შავი პილპილით და გააჩერეთ ორი საათი. ბოლოს მოაყარეთ წვრილად დაჭრილი ოხრახუში და მიირთვით.