„თბილისელების“ სამზარეულო
ბანანის დესერტი
საჭირო ინგრედიენტებია: 2 შეკვრა შავი ჩაი (ერთჯერადი), 150 მილილიტრი ბანანის წვენი, 100 მილილიტრი ლიმონის წვენი, 500 მილილიტრი მინერალური, გაზიანი წყალი, 1 ცალი ბანანი, 4 ნაჭერი ლიმონი, 4 კუბიკი ყინული, 1 ცალი ფორთოხლის ცედრა.
მომზადების წესი: ჩაის დაასხით 350 მილილიტრი მდუღარე წყალი და გააჩერეთ 5 წუთი. გადმოწურეთ და გააცივეთ.
ბანანი გაფცქვენით. დაჭერით რგოლებად და მაშინვე კარგად დანამეთ ლიმონის წვენით, რომ არ გაშავდეს. წამოაცვით ხის ჩხირებზე.
ჩაის შეურიეთ ლიმონისა და ბანანის წვენი. დიდ ბოკლებში ჩაყარეთ ყინული და ჩაასხით ჩაი. შეავსეთ წვენით, მინერალური წყლით.
ჯოხზე წამოცმული ბანანის ნაჭრები სანახევროდ ჩაუშვით ჭიქაში, მოაყარეთ ფორთოხლის ცედრა და მორთეთ ლიმონის ნაჭრებით.