კატალოგი
პოლიტიკა
ინტერვიუები
ამბები
საზოგადოება
მოდი, ვილაპარაკოთ
მოდა + დიზაინი
რელიგია
მედიცინა
სპორტი
კადრს მიღმა
კულინარია
ავტორჩევები
ბელადები
ბიზნესსიახლეები
გვარები
თემიდას სასწორი
იუმორი
კალეიდოსკოპი
ჰოროსკოპი და შეუცნობელი
კრიმინალი
რომანი და დეტექტივი
სახალისო ამბები
შოუბიზნესი
დაიჯესტი
ქალი და მამაკაცი
ისტორია
სხვადასხვა
ანონსი
არქივი
ნოემბერი 2020 (103)
ოქტომბერი 2020 (209)
სექტემბერი 2020 (204)
აგვისტო 2020 (249)
ივლისი 2020 (204)
ივნისი 2020 (249)

„თბილისელების“ სამზარეულო


ჟოლოს კოქტეილი პიტნით

საჭირო ინგრედიენტებია: 400 გრამი ჟოლო, 4 სადილის კოვზი შაქარი, 250 მილილიტრი ყურძნის წვენი, 100 მილილიტრი მარწყვის (ლიქიორი შეიძლება ოჯახში დამზადებულიც), 200 მილილიტრი ნაღები, ყინული, 2-3 ფოთოლი პიტნა.

მომზადების წესი: ჟოლო გადაარჩიეთ. მოათავსეთ დიდ თასში და დაასხით ცივი წყალი. კარგად გარეცხეთ. გადაწურეთ და შეაშრეთ. მოათავსეთ ქვაბში. მოაყარეთ შაქარი. აურიეთ და გააჩერეთ 10 წუთი, წვენი რომ გამოუშვას. ათქვიფეთ მიქსერით, ჩაუმატეთ ყურძნის წვენი და ისევ ათქვიფეთ. ნელა შეურიეთ ნაღები.

ბოკლებში მოათავსეთ ყინული და ჩაასხით მასში მომზადებული პიურე მარწყვის ლიქიორი, მორთეთ პიტნით.


скачать dle 11.3