„თბილისელების“ სამზარეულო
კომბოსტოს სალათა
საჭოროა ინგრედიენტებია: 300 გრამი კომბოსტო, 2 კიტრი, 1 ცალი წითელი ბულგარული წიწაკა, 1 კონა კამა, 1 კონა სალათის ფოთოლი, 2 სადილის კოვზი დაჭრილი და დაჩეჩქვილი ნიგოზი, 3 სუფრის კოვზი მცენარეული ზეთი, მარილი, შავი პილპილი.
მომზადების წესი: კომბოსტო გარეცხეთ, შეაშრეთ და დაჭერით ძალიან წვრილ ჩხირებად. მოაყარეთ მარილი და ცოტა ხნით გააჩერეთ. თუ წყალს გაუშვებს, გადაწურეთ. დაუმატეთ მსხვილკბილა სახეხზე გახეხილი კიტრი, წვრილ ჩხირებად დაჭრილი ბულგარული წიწაკა, დაფლეთილი სალათის ფოთოლი, ცხელ ტაფაზე ოდნავ მოხალული ნიგოზი და აურიეთ, მოასხით ზეთი, დაუმატეთ მარილი, პილპილი – გემოვნებით, კიდევ აურიეთ და ბოლოს მოაყარეთ წვრილად დაჭრილი კამა.