„თბილისელების“ სამზარეულო
ხორცის სალათა ფრანგულად
საჭირო ინგრედიენტებია: 300 გრამი მოხარშული ხორცი (სასურველია ქათმის, შეიძლება, ძროხისაც), 2 ცალი საშუალო ზომის ბოლოკი, 3 ცალი ხახვი, 2 ცალი საშუალო ზომის ბროწეული, 1 კვერცხი, 100 გრამი მაიონეზი, 1 კონა კამა, მარილი, შავი პილპილი – გემოვნებით.
მომზადების წესი: კვერცხი მაგრად მოხარშეთ. გააცივეთ და გაფცქვენით. დაჭერით რგოლებად. ბოლოკი კარგად გარეცხეთ, გაფხიკეთ და მსხვილკბილა სახეხზე გახეხეთ. ხახვი დაჭერით თხელ რგოლებად.
ბროწეული გაარჩიეთ. ხორცი დაჩეჩეთ, შეურიეთ ბოლოკი, ხახვი და მოასხით მაიონეზი. უყავით მარილი, შავი პილპილი და მოაყარეთ წვრილად დაჭრილი კამა. ლანგარზე დააწყვეთ კვერცხის ნაჭრები. ზემოდან მოათავსეთ სალათა და მოაყარეთ ბროწეული.