კატალოგი
პოლიტიკა
ინტერვიუები
ამბები
საზოგადოება
მოდი, ვილაპარაკოთ
მოდა + დიზაინი
რელიგია
მედიცინა
სპორტი
კადრს მიღმა
კულინარია
ავტორჩევები
ბელადები
ბიზნესსიახლეები
გვარები
თემიდას სასწორი
იუმორი
კალეიდოსკოპი
ჰოროსკოპი და შეუცნობელი
კრიმინალი
რომანი და დეტექტივი
სახალისო ამბები
შოუბიზნესი
დაიჯესტი
ქალი და მამაკაცი
ისტორია
სხვადასხვა
ანონსი
არქივი
ნოემბერი 2020 (103)
ოქტომბერი 2020 (210)
სექტემბერი 2020 (204)
აგვისტო 2020 (249)
ივლისი 2020 (204)
ივნისი 2020 (249)

„თბილისელების“ სამზარეულო


ბლინები ისპანახით

საჭირო ინგრედიენტები ცომისთვის: 150 გრამი ფქვილი, 2 კვერცხი, 250 მილილიტრი რძე, ცოტა ზეთი, ასევე: 2 ხახვი, 850 მილილიტრი დაჭრილი, დაკონსერვებული პომიდორი, 40 გრამი კარაქი, 40 გრამი ფქვილი. 1 კვერცხის გული, 250 მილილიტრი რძე, 250 მილილიტრი კუბიკის ბულიონი, 350 გრამი მოხარშული ისპანახი, 350 გრამი ხაჭო, 100 გრამი გახეხილი ყველი, პიმპილი და მარილი – გემოვნებით.

მომზადების წესი: ჯერ მოამზადეთ თხელი (ბლინის) ცომი და ზეთიან, ცხელ ტაფაზე გამოაცხვეთ 4 ცალი ბლინი.

ხახვი წვრილად დაჭერით, 1 სადილის კოვზ ზეთში მოშუშეთ. დაუმატეთ პომიდორი, უყავით ცოტა მარილი და შუშეთ ნახევარი საათის განმავლობაში.

კარაქი გაადნეთ, მოხალეთ მასში ფქვილი. ნელა შეურიეთ რძე და ბულიონი, ნელ-ნელა ურიეთ, შეაზავეთ მარილითა და პილპილით.

დანარჩენი ხახვი და მოხარშული ისპანახი მოშუშეთ ერთად, დაწურეთ და შეურიეთ ხაჭო, ყველი და კვერცხის გული. ბლინებში ჩადეთ ისპანახი. გადაახვიეთ. დააწყვეთ ტაფაზე, მოასხით ფქვილიანი სოუსი, ზემოდან მოაყარეთ ყველი და 10 წუთით შედგით ცხელ ჰაერღუმელში.


скачать dle 11.3