კატალოგი
პოლიტიკა
ინტერვიუები
ამბები
საზოგადოება
მოდი, ვილაპარაკოთ
მოდა + დიზაინი
რელიგია
მედიცინა
სპორტი
კადრს მიღმა
კულინარია
ავტორჩევები
ბელადები
ბიზნესსიახლეები
გვარები
თემიდას სასწორი
იუმორი
კალეიდოსკოპი
ჰოროსკოპი და შეუცნობელი
კრიმინალი
რომანი და დეტექტივი
სახალისო ამბები
შოუბიზნესი
დაიჯესტი
ქალი და მამაკაცი
ისტორია
სხვადასხვა
ანონსი
არქივი
ნოემბერი 2020 (103)
ოქტომბერი 2020 (209)
სექტემბერი 2020 (204)
აგვისტო 2020 (249)
ივლისი 2020 (204)
ივნისი 2020 (249)

კითხვა-პასუხი

კითხვა: თუ შეიძლება, მასწავლეთ შინაური რეცეპტი სახის კანის ფერის გასაუმჯობესებლად და ანთების ჩასაქრობად.
პასუხი: ამ პრობლემების მოგვარებაში გიშველით ბაბუაწვერა, რომელიც შეიცავს დიდი რაოდენობით C ვიტამინს, მაგნიუმს, რკინას, მარგანეცს და ყველა ამ ნივთიერებას ინარჩუნებს როგორც ნედლი, ისე გამხმარი ყვავილი. ამიტომ, ნიღბები გაიკეთეთ გაზაფხულზე და ზაფხულში ბაბუაწვერას ყველა ნაწილისგან, ზამთარში კი – გამხმარი ფესვებისგან (იყიდება აფთიაქებში).
ნიღაბი მოამზადეთ შემდეგნაირად: ყავის საფქვავში დაღერღეთ ბაბუაწვერას 5-8 ცალი ფოთოლი. თუ მშრალი კანი გაქვთ, მიღებულ მასას შეაზილეთ 2 სადილის კოვზი ხაჭო. სხვა ტიპის კანისთვის დაღერღილ ფოთლებს შეურიეთ 1 კვერცხის ათქვეფილი ცილა. ნიღაბი წაისვით სახეზე და გაიჩერეთ 15-20 წუთი. ნიღაბი მოიშორეთ ჯერ მაწონში დასველებული ტამპონით, შემდეგ კი ჩამოიბანეთ გრილი წყლით.
კითხვა: გამიგია და თქვენს რუბრიკაშიც წამიკითხავს, რომ ჭინჭარი ძალიან კარგია თმისთვის. მაინტერესებს, რა ტიპის თმისთვის უნდა გამოვიყენოთ ჭინჭარი და როგორ?
პასუხი: ჭინჭარი შეიცავს ჭიანჭველამჟავას, ფოლიუმისა და ძმრის მჟავებს, რაც ამცირებს თმის ცხიმიანობას. მისი გამოყენება კარგია ცხიმიანი თმისთვის. ძირების გასამაგრებლად საკმარისია, შევიზილოთ მისი ახალგამოწურული წვენი (გამოწურეთ წვენსაწურში). 2-3 სადილის კოვზი წვენი მასაჟის მოძრაობით გადაანაწილეთ თმის ძირებში, დაიხურეთ ცელოფნის ქუდი და გაიჩერეთ 1 საათი. თავი დაიბანეთ ჩვეულებრივი შამპუნითა და კონდიციონერით.
შეგიძლიათ, მოამზადოთ ნიღაბი თმის გასაზრდელად: ერთმანეთს თანაბარი რაოდენობით შეურიეთ ჭინჭრის ფოთლებისა და ოროვანდის ფესვების ნახარში, შეიზილეთ დაბანილი თმის ძირებში და 5 წუთის შემდეგ კარგად ჩამოიბანეთ.

скачать dle 11.3