თევზი ცხარე ტომატის სოუსში
საჭირო ინგრედიენტები: 500 გრამი თევზის ფილე, 5 ცალი პომიდორი, 2 სადილის კოვზი ტომატ-პასტა, 1 ცალი წითელი ბულგარული წიწაკა, 1 ცალი ცხარე წიწაკა, 1 თავი ხახვი, 3 კბილი ნიორი, 2 სადილის კოვზი ზეთი, 1 ჭიქა წყალი, 2 სადილის კოვზი ხმელი რეჰანი, ძირა, შავი პილპილი, მარილი, ცოცხალი ქინძი, ოხრახუში, პიტნა.
მომზადების წესი: ჯერ ამზადებთ სოუსს: პომიდორი, ბულგარული წიწაკა და ხახვი დაჭერით კუბიკებად და მოათავსეთ ცეცხლგამძლე ქვაბში. ჩაუმატეთ ძირა, ხმელი რეჰანი, ქინძი, ოხრახუში, პიტნა, ცხარე წიწაკა და ფირფიტებად დაჭრილი ნიორი; მოასხით ზეთი, მოაყარეთ ცოტა მარილი და პილპილი, დაასხით ერთ ჭიქამდე წყალი ტომატ-პასტას და შუშეთ ძალიან დაბალ ცეცხლზე, თავდახურული. 5-7 წუთში მზად იქნება.
სანამ ბოსტნეული მზადდება, თევზი დაჭერით 3 სანტიმეტრი სიგანის ნაჭრებად. დააწყვეთ ისინი სოუსზე ზემოდან და ქვაბი აირღუმელში შედგით, ამჯერად თავდაუხურავად, 10 წუთში მზად იქნება. ცივიც კი ძალიან გემრიელია.