წვნიანი სოკოთი და ისპანახით
საჭირო ინგრედიენტები: 300 გრამი ღორის ხორცის ფილე (შეიძლება, ქათმის ფილეც), 200 გრამი ქამა სოკო, 100 გრამი ისპანახი, 1 ცალი სტაფილო, ოხრახუში ძირებიანად, 3 ცალი კარტოფილი, ზეთი, 1,5 ან 2 ლიტრი წყალი (ან კუბიკის ბულიონი), კამა, დაფნის ფოთოლი, არაჟანი, კვერცხი, მარილი, პილპილი.
მომზადების წესი: სტაფილო დაჭერით ჩხირებად. კარტოფილი კი – კუბიკებად. სოკო წინასწარ მოხარშეთ და გადაწურეთ. ხორცი წვრილად დაჭერით.
ხორცი მოხრაკეთ სქელძირა ქვაბში ცოტა ზეთში. დაუმატეთ სტაფილო და ოხრახუში. მოშუშეთ ერთად. ჩაუმატეთ დაჭრილი სოკო და ყველაფერი კარგად ჩაშუშეთ. ცალკე ბულიონში ნახევრად მოხარშეთ კარტოფილი და ჩაუმატეთ მოშუშულ ხორცსა და სოკოს. ადუღეთ 10 წუთი. უყავით მარილი და ცოტა პილპილი. ჩაუმატეთ გარეცხილი და წინასწარ დაჭრილი ისპანახი, დაფნის ფოთოლი, კამა და ადუღეთ კიდევ 5 წუთი. გადმოდგით და გააჩერეთ ხუფის ქვეშ კიდევ 5 წუთი. მიირთვით არაჟნით და მოხარშულ კვერცხთან ერთად.