ქათმის კატლეტი სოუსში
საჭირო ინგრედიენტები: 500 გრამი ქათმის ფარში, 1 ცალი კვერცხი, 1 თავი ხახვი (ფარშისთვის), 2 კონა კამა, 100 გრამი ორცხობილის საფანელი, 130 გრამი კარაქი, 500 გრამი ნაღები, 2 სადილის კოვზი ფქვილი, მარილი.
მომზადების წესი: ფარშში შეურიეთ ძალიან წვრილად დაჭრილი ხახვი, დაუმატეთ კვერცხი, 2 სადილის კოვზი საფანელი, მარილი და აურიეთ კარგად.
შემდეგ მოამზადეთ კამის კრემი – 1 კონა კამა დაჭერით ძალიან წვრილად და შეურიეთ კარაქი. აზილეთ კარგად. მიეცით ძეხვის ფორმა, გაახვიეთ ფოლგაში და მოათავსეთ მაცივარში, რომ კარგად გაიყინოს. ამ დროში მოამზადეთ თეთრი სოუსი. ტაფაზე გაადნეთ კარაქი და შეურიეთ ცოტა დაჭრილი კამა. აურიეთ კარგად. დაუმატეთ 2 სადილის კოვზი ფქვილი და მუდმივი მორევით ჩაუმატეთ ნაღები. უყავით ცოტა მარილი. მიიყვანეთ ადუღებამდე, ხარშეთ 2 წუთი და გადმოდგით ცეცხლიდან.
შეუდექით კატლეტების მომზადებას. აიღეთ 1 სადილის კოვზი ფარში. გააბრტყელეთ ხელისგულზე. შუაგულში მოათავსეთ გაყინული კარაქის პატარა ნაჭერი და „შეფუთეთ“ ფარშში. ამოგანგლეთ ორცხობილაში. შებრაწეთ ტაფაზე ყველა მხრიდან. გადაიტანეთ ღრმა, ცეცხლგამძლე ჭურჭელში, დაასხით თეთრი სოუსი – როცა ადუღდება, ცოტა ხანს დაბალ ცეცხლზე შუშეთ და მზად არის.
მიირთვით თქვენთვის სასურველ ნებისმიერ გარნირთან ერთად.