ხაჭოსა და ალუბლის ტორტი
საჭირო ინგრედიენტები: 400 გრამი ხაჭო (ცოტათი ცხიმიანი), 3 სადილის კოვზი ლიმონის წვენი, 1 ჩაის კოვზი ვანილის შაქარი, 60 გრამი ყავისფერი შაქარი, 100 გრამი იოგურტი, 10 გრამი ჟელატინი, 50 მილილიტრი რძე, 100 გრამი უკურკო ალუბალი.
ა) სოუსი დიდებისთვის: 100 გრამი ალუბალი, 25 მილილიტრი თეთრი მშრალი ღვინო, 25 გრამი შაქრის პუდრი.
ბ) სოუსი პატარებისთვის: 100 გრამი ალუბალი, 25 გრამი შაქრის პუდრი.
მომზადების წესი: შაქარი აქციეთ პუდრად, ჟელატინი 15 წუთით ჩაალბეთ ცოტა ცივ წყალში, ფიალაში მოათავსეთ ხაჭო, ჩაასხით იოგურტი და ლიმონის წვენი, მოაყარეთ ვანილის შაქარი, 60 გრამი შაქრის პუდრი და ბლენდერით კარგად ათქვიფეთ.
ჟელატინს შეურიეთ რძე, ნელი მორევით აქციეთ ერთგვაროვან მასად და შეაზილეთ ხაჭოიან მასას. აიღეთ კექსის ფორმა. ჩაუფინეთ პერგამენტი და ჩაასხით ხაჭოს მთლიანი მასის ნახევარი. ზემოდან მოაყარეთ ალუბალი. დაამატეთ ხაჭოს დარჩენილი მასა და ნაპირები მოუსწორეთ. მჭიდროდ დააფარეთ ცელოფანი და მინიმუმ 3-4 საათით მოათავსეთ მაცივარში.
ცალკე მოამზადეთ სოუსები.
სოუსი ა: დააბლენდერეთ შაქრის პუდრი, ღვინო და ალუბალი.
სოუსი ბ: დააბლენდერეთ მხოლოდ ალუბალი და შაქრის პუდრი.
გაყინული დესერტი ამოიღეთ ფორმიდან, დაჭერით და მიირთვით სოუსთან ერთად.
დესერტს ფორმიდან ადვილად ამოიღებთ, თუ ფორმის ძირსა და კედლებს შეათბობთ.