თევზი კიტრითა და კარტოფილით
საჭირო ინგრედიენტები: 2 თავი ხახვი, 400 გრამი მოხარშული (პატარა ზომის) კარტოფილი, 300 გრამი თევზის ფილე, 1 კონა კამა, 1 ცალი კიტრი, 4 სადილის კოვზი ლიმონის წვენი, 1 სადილის კოვზი კარაქი, 1 სადილის კოვზი ფქვილი, 150 მილილიტრი რძე, 200 მილილიტრი სქელი ნაღები, 1 სადილის კოვზი საშუალო სიცხარის მდოგვი, 1 სადილის კოვზი ერბო, მარილი და პილპილი – გემოვნებით.
მომზადების წესი: ერთი თავი ხახვი წვრილად დაჭერით, მეორე კი – ნახევარმთვარეებად. კარტოფილი 0,5 სანტიმეტრის სისქის რგოლებად დაჭერით, ხოლო თევზი – სასურველი ზომის ნაჭრებად. კამა დაკეპეთ. სიგრძეზე გაჭრილ კიტრს თესლი ამოაცალეთ და წვრილად დაჭერით, შეურიეთ კამის ნახევარი და 1 სადილის კოვზი ლიმონის წვენი. ტაფაზე გააცხელეთ კარაქი, დაუმატეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი და 2 წუთი შუშეთ. ჩაუმატეთ ფქვილი და რამდენჯერმე კარგად ამოურიეთ. დაასხით რძე და ნაღები, წამოდუღებისთანავე ცეცხლს ჩაუწიეთ და საშუალო ტემპერატურაზე 10 წუთი ადუღეთ, თან ურიეთ. სოუსს შეურიეთ მდოგვი, პილპილი, მარილი, ლიმონის წვენი, დარჩენილი კამა და ცხლად შეინახეთ. ცალკე ტაფაზე გააცხელეთ ერბო და შეწვით კარტოფილი. მოაყარეთ მარილი და პილპილი, დაუმატეთ მსხვილად დაჭრილი ხახვი და 3 წუთი შუშეთ. ხახვი და კარტოფილი ამოიღეთ ტაფიდან, ამავე ცხიმში შეწვით მარილმოყრილი თევზის ნაჭრები, შემდეგ დაუმატეთ ყველა დანარჩენი ინგრედიენტი და გადმოდგით ცეცხლიდან.