ხილის სალათა იოგურტის სოუსით – გიგა კვენეტაძისგან
ძალიან მიყვარს ქართული ტრადიციული სამზარეულო, თუმცა, ვცდილობ, ცხიმიან და მსუყე კერძებს მოვერიდო და ისეთი საკვები მივირთვა, რომელიც ორგანიზმისთვის ადვილად ასათვისებელი, მარგებელი და ჯანსაღია. ზაფხულში კი მიყვარს ხილის მსუბუქი და გემრიელი სალათები, მაგალითად, ისეთი, რომლის რეცეპტსაც ახლა შემოგთავაზებთ:
საჭირო ინგრედიენტები: 30 გრამი დაფხვნილი ნუში, 2 სადილის კოვზი ლიმონის წვენი, 1 ცალი ვაშლი, 1 ცალი ბანანი, 1 ცალი ფორთოხალი, 1 ცალი კივი, 50 გრამი ათქვეფილი ნაღები, 1 სადილის კოვზი თაფლი, 150 მილილიტრი იოგურტი.
მომზადების წესი: ბანანი, ვაშლი, ფორთოხალი და კივი გაფცქვენით და თქვენთვის სასურველი ზომის ნაჭრებად დაჭერით; ფორთოხალს მოაშორეთ თეთრი კანი, ლებნებად დაშალეთ და დანარჩენ ხილს შეურიეთ. ათქვეფილ ნაღებს შეურიეთ ლიმონის წვენი, თაფლი და იოგურტი; სოუსი მოასხით ხილს და მოაყარეთ ნუში.