ხორცი ყვავილოვანი კომბოსტოთი და სოკოთი
საჭირო ინგრედიენტები: 450 გრამი შერეული ფარში, 400 გრამი ყვავილოვანი კომბოსტო, 200 გრამი ხახვი, 200 გრამი ქამა სოკო, 180 გრამი გახეხილი ყველი, 2 ცალი კვერცხი, 100 გრამი არაჟანი, 2-3 ნაჭერი ფუნთუშა, რძე, ცოტა ილი („კარდამონი”), მარილი, ზეთი, ცოტა დაჭრილი ზეთისხილი.
მომზადების წესი: ყვავილოვანი კომბოსტო 5 წუთით ჩაუშვით მდუღარე მარილწყალში. ფარშს შეაზილეთ მარილი, სუნელები და რძეში ჩამბალი და გაწურული ფუნთუშა.
ზეთისხილი დაჭერით რგოლებად, სოკო – თხელ ფირფიტებად, ხახვი – ჯერ ოთხად, მერე კი ნახევარმთვარეებად. ყველი გახეხეთ.
ხახვი მოშუშეთ ზეთში. სოკო ცალკე მოხრაკეთ, სანამ სითხე ჩაშრება.
გამოსაცხობ ტაფაზე ფსკერზე წაუსვით 1 სადილის კოვზი ზეთი და დააწყვეთ დანაწევრებული ყვავილოვანი კომბოსტო. ზემოდან მთლიან ფენად დაადეთ ფარში, მოაყარეთ ზეთისხილი და, ბოლოს – მოშუშული სოკო და ხახვი.
ცალკე მოამზადეთ ზემოდან მოსასხმელი სოუსი: არაჟანში შეაზილეთ გახეხილი ყველი, უმი კვერცხი და ცოტა ათქვიფეთ, შეაზავეთ ცოტა მარილით, მოასხით ფარშს ზემოდან და მოათავსეთ აირღუმელში 200 გრადუსზე, 40 წუთით. გამოიღეთ, კიდევ მოაყარეთ გახეხილი ყველი, ისევ შეაბრუნეთ აირღუმელში 10 წუთით და მზად არის. ცივიც გემრიელია და თბილიც.