კატალოგი
პოლიტიკა
ინტერვიუები
ამბები
საზოგადოება
მოდი, ვილაპარაკოთ
მოდა + დიზაინი
რელიგია
მედიცინა
სპორტი
კადრს მიღმა
კულინარია
ავტორჩევები
ბელადები
ბიზნესსიახლეები
გვარები
თემიდას სასწორი
იუმორი
კალეიდოსკოპი
ჰოროსკოპი და შეუცნობელი
კრიმინალი
რომანი და დეტექტივი
სახალისო ამბები
შოუბიზნესი
დაიჯესტი
ქალი და მამაკაცი
ისტორია
სხვადასხვა
ანონსი
არქივი
ნოემბერი 2020 (103)
ოქტომბერი 2020 (210)
სექტემბერი 2020 (204)
აგვისტო 2020 (249)
ივლისი 2020 (204)
ივნისი 2020 (249)

ღვე­ზ­ე­ლი ვა­ნ­ი­ლ­ით

სა­ჭ­ი­რო ინ­გ­რ­ე­დ­ი­ე­ნ­ტ­ე­ბი: 8 კვე­რ­ც­ხი, 250 გრა­მი მა­რ­გ­ა­რ­ი­ნი, 230 გრა­მი ფქვი­ლი, 2 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი წყა­ლი, 1 ლი­ტ­რი რძე (თბი­ლი), 2 ჩაის კო­ვ­ზი ტკბი­ლი ვა­ნ­ი­ლი, 300 გრა­მი შა­ქ­ა­რი, ცო­ტა შა­ქ­რ­ის პუ­დ­რი.


მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ის წე­სი: ჯამში გა­ა­დ­ნ­ეთ მა­რ­გ­ა­რ­ი­ნი. კვე­რ­ც­ხ­ის ცი­ლ­ე­ბი კარგათ ა­თ­ქ­ვ­ი­ფ­ეთ მიქსერით; ცალკე ჭურჭელში ერთმანეთს შე­უ­რ­ი­ეთ კვე­რ­ც­ხ­ის გუ­ლ­ე­ბი, შა­ქ­ა­რი, ვა­ნ­ი­ლი და წყა­ლი და ეს ნაკრებიც მიქსერით ა­თქ­ვ­ი­ფ­ეთ. ნელ-ნე­ლა შეათქვიფეთ გამდნარი მა­რ­გ­ა­რ­ი­ნი, ფქვილი, ჯერ 500 მილილიტრი თბი­ლი რძე – თან აუ­რ­ი­ეთ, სა­ნ­ამ ერ­თ­გ­ვ­ა­რ­ო­ვ­ან მა­ს­ას მი­ი­ღ­ე­ბთ, შემდეგ კი და­რ­ჩ­ე­ნ­ი­ლი 500 მილილიტრი და ის­ევ ათქვიფეთ. ამ მასას შე­უ­რ­ი­ეთ ათქვეფილი კვე­რ­ც­ხ­ის ცი­ლა (ცო­მი სქე­ლი წვნი­ა­ნ­ის კო­ნ­ს­ი­ს­ტ­ე­ნ­ც­ი­ას მიიღებს, მაგ­რ­ამ ეს ნუ შე­გ­ა­შ­ი­ნ­ე­ბთ, ას­ეც უნ­და იყ­ოს). გამოსაცხობ ფო­რ­მ­ას კა­რ­გ­ად წა­უ­ს­ვ­ით მა­რ­გ­ა­რ­ი­ნი (ფო­რ­მ­ის სასურ­ვ­ე­ლი ზო­მ­აა 45სმX25სმ), მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ ცო­ტა ფქვი­ლი და ჩა­ა­ს­ხ­ით ცო­მი. მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ აი­რ­ღ­უ­მ­ე­ლ­ში 175 გრა­დ­უ­ს­ზე 80 წუ­თ­ის გა­ნ­მ­ა­ვ­ლ­ო­ბ­ა­ში. ბო­ლ­ო­მ­დე რომ გა­ც­ი­ვ­დ­ე­ბა, ამოიღეთ ფორმიდან და მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ შა­ქ­რ­ის პუ­დ­რი.

скачать dle 11.3