ქათამი მარწყვის სოუსით
საჭირო ინგრედიენტები: ქათმის 4 ფილე, 1/2 ჭიქა ნუში, 1 კვერცხის ცილა, 1 ჭიქა გარეცხილი მარწყვი, 1 სადილის კოვზი შაქარი, 1 სადილის კოვზი ძმარი ბალზამიკო, 1 სადილის კოვზი სიმინდის სახამებელი, 3 სადილის კოვზი ქათმის ბულიონი, 1 სადილის კოვზი წვრილად დაჭრილი ახალი როზმარინი.
მომზადების წესი: წინასწარ გაახურეთ ღუმელი 350 გრადუსამდე. დაფქვით ნუში. ქათმის ხორცი დაჭერით პატარა ნაჭრებად და ამოავლეთ ჯერ კვერცხის ცილაში, შემდეგ კი ნუშის ფანტელში. დაალაგეთ საცხობ ფორმაზე, დაახურეთ თავზე და აცხვეთ 30-35 წუთი, სანამ არ დარბილდება და შეყავისფრდება. მარწყვის სოუსისთვის – შეურიეთ მარწყვი, შაქარი, ბალზამიკო და დააბლენდერეთ. ჩაასხით მიღებული მასა პატარა ქვაბში და დაამატეთ ქათმის ბულიონი, სიმინდის სახამებელი და როზმარინის ნაწილი. მიიყვანეთ ადუღებამდე და დაბალ ცეცხლზე ადუღეთ 5 წუთი. ქათამს ზემოდან მოასხით სოუსი და მოაყარეთ როზმარინი.