ალუბლის მაფინები
საჭირო ინგრედიენტები: 120 გრამი ალუბალი, 2 სადილის კოვზი შაქრის პუდრი, 3 კვერცხი, მწიკვი მარილი, 70 გრამი შაქარი, 250 გრამი ხაჭო, 2 სადილის კოვზი ლიმონის ცედრა, 1 სადილის კოვზი ლიმონის წვენი, 40 გრამი პუდინგის ფხვნილი, 20 გრამი ფქვილი, მწიკვი ვანილი.
მომზადების წესი: კვერცხის ცილა და გული გააცალკევეთ. ცილა და მწიკვი მარილი ათქვიფეთ. შაქარი და კვერცხის გული ცალკე ათქვიფეთ. დაუმატეთ ხაჭო, ლიმონის ცედრა და წვენი, 30 გრამი პუდინგის ფხვნილი, ფქვილი, ვანილი და აურიეთ. შემდეგ კი ეს ყველაფერი ცილის მასას შეურიეთ. 10 ცალ მაფინის ფორმაში გადაანაწილეთ ცომი. ზედ დააყარეთ კურკაგამოცლილი ალუბლები, მოაყარეთ დარჩენილი პუდინგის ფხვნილი და 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 20-25 წუთის განმავლობაში აცხვეთ. გაგრილებულ მაფინებს შაქრის პუდრი მოაყარეთ.