მექსიკური ფენოვანი სალათა
საჭირო ინგრედიენტები: 300 გრამი ხორცის ფარში, 1 თავი ხახვი, მარილი, 2 სადილის კოვზი ზეთი, 1/2 კონა მწვანე სალათა (ფოთოლი), 3 ცალი პომიდორი, 30 მილილიტრი ტომატი, 1 ქილა ტკბილი სიმინდი, ლიმონის წვენი, 200 გრამი ლობიო, 300 მილილიტრი არაჟანი, 150 გრამი რბილი ყველი, 50 გრამი სიმინდის ჩიპსი, სუნელები.
მომზადების წესი: ჯერ მოხარშეთ ლობიო. გადაწურეთ და გააცივეთ. ცხელ ტაფაზე, ზეთში მოშუშეთ ფარში. ბოლოს დაუმატეთ კუბიკებად დაჭრილი ხახვი და შუშეთ 2-3 წუთი. უყავით მარილი.
ეს სალათა ძალიან ლამაზია მინის ჯამში. მასში პირველ ფენად მოათავსეთ სალათის ფოთოლი, მეორე ფენა იქნება კუბიკებად დაჭრილი პომიდორი, ზემოდან მოაყარეთ ხახვიანი ფარში. მოასხით ტომატი. სასურველია, ცოტათი ცხარე იყოს. შეურიეთ ცოტა ლიმონის წვენი და სუნელები. მოაყარეთ ზემოდან სიმინდი და მოხარშული ლობიო. წაუსვით არაჟანი და მოაყარეთ გახეხილი ყველი, სულ ბოლოს კი – ჩიპსი. თუმცა, ისედაც უგემრიელესია. სასურველია, მომზადების შემდეგ 30 წუთი მაცივარში მოათავსოთ და ისე მიირთვათ.