კატალოგი
პოლიტიკა
ინტერვიუები
ამბები
საზოგადოება
მოდი, ვილაპარაკოთ
მოდა + დიზაინი
რელიგია
მედიცინა
სპორტი
კადრს მიღმა
კულინარია
ავტორჩევები
ბელადები
ბიზნესსიახლეები
გვარები
თემიდას სასწორი
იუმორი
კალეიდოსკოპი
ჰოროსკოპი და შეუცნობელი
კრიმინალი
რომანი და დეტექტივი
სახალისო ამბები
შოუბიზნესი
დაიჯესტი
ქალი და მამაკაცი
ისტორია
სხვადასხვა
ანონსი
არქივი
ნოემბერი 2020 (103)
ოქტომბერი 2020 (209)
სექტემბერი 2020 (204)
აგვისტო 2020 (249)
ივლისი 2020 (204)
ივნისი 2020 (249)

მე­ქ­ს­ი­კ­უ­რი ფე­ნ­ო­ვ­ა­ნი სა­ლ­ა­თა

სა­ჭ­ი­რო ინ­გ­რ­ე­დ­ი­ე­ნ­ტ­ე­ბი: 300 გრა­მი ხო­რ­ც­ის ფა­რ­ში, 1 თა­ვი ხა­ხ­ვი, მა­რ­ი­ლი, 2 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი ზე­თი, 1/2 კო­ნა მწვა­ნე სა­ლ­ა­თა (ფო­თ­ო­ლი), 3 ცალი პომიდორი, 30 მი­ლ­ი­ლ­ი­ტ­რი ტო­მ­ა­ტი, 1 ქი­ლა ტკბი­ლი სი­მ­ი­ნ­დი, ლიმონის წვენი, 200 გრა­მი ლო­ბ­იო, 300 მი­ლ­ი­ლ­ი­ტ­რი არ­ა­ჟ­ა­ნი, 150 გრა­მი რბი­ლი ყვე­ლი, 50 გრა­მი სი­მ­ი­ნ­დ­ის ჩი­პ­სი, სუნელები.


მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ის წე­სი: ჯერ მო­ხ­ა­რ­შ­ეთ ლო­ბ­იო. გა­დ­ა­წ­უ­რ­ეთ და გა­ა­ც­ი­ვ­ეთ. ცხელ ტა­ფ­ა­ზე, ზე­თ­ში მო­შ­უ­შ­ეთ ფა­რ­ში. ბო­ლ­ოს და­უ­მ­ა­ტ­ეთ კუბიკებად და­ჭ­რ­ი­ლი ხა­ხ­ვი და შუ­შ­ეთ 2-3 წუ­თი. უყ­ა­ვ­ით მა­რ­ი­ლი.
ეს სა­ლ­ა­თა ძა­ლ­ი­ან ლა­მ­ა­ზ­ია მი­ნ­ის ჯამში. მასში პი­რ­ვ­ელ ფე­ნ­ად მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ სა­ლ­ა­თ­ის ფო­თ­ო­ლი, მე­ო­რე ფე­ნა იქ­ნ­ე­ბა კუ­ბ­ი­კ­ე­ბ­ად და­ჭ­რ­ი­ლი პო­მ­ი­დ­ო­რი, ზე­მ­ო­დ­ან მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ ხა­ხ­ვ­ი­ა­ნი ფა­რ­ში. მო­ა­ს­ხ­ით ტო­მ­ა­ტი. სა­ს­უ­რ­ვ­ე­ლ­ია, ცო­ტ­ა­თი ცხა­რე იყ­ოს. შე­უ­რ­ი­ეთ ცო­ტა ლი­მ­ო­ნ­ის წვე­ნი და სუ­ნ­ე­ლ­ე­ბი. მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ ზე­მ­ო­დ­ან სი­მ­ი­ნ­დი და მო­ხ­ა­რ­შ­უ­ლი ლო­ბ­იო. წა­უ­ს­ვ­ით არ­ა­ჟ­ა­ნი და მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ გა­ხ­ე­ხ­ი­ლი ყვე­ლი, სულ ბო­ლ­ოს კი – ჩი­პ­სი. თუ­მ­ცა, ის­ე­დ­აც უგ­ე­მ­რ­ი­ე­ლ­ე­ს­ია. სა­ს­უ­რ­ვ­ე­ლ­ია, მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ის შე­მ­დ­ეგ 30 წუ­თი მა­ც­ი­ვ­ა­რ­ში მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ოთ და ისე მი­ი­რ­თ­ვ­ათ.

скачать dle 11.3