კალმახი ბოსტნეულით თაკო აბაშიძისგან
მიუხედავად იმისა, რომ დრო ძალიან ცოტა მრჩება, მაინც მიყვარს სამზარეულოში ტრიალი და მრავალფეროვანი, გემრიელი და სასარგებლო კერძების მომზადება ოჯახის წევრებისთვის. ძალიან მიყვარს ცოცხალი ბოსტნეულის სალათები და ისეთი კერძები, რომელსაც ბოსტნეულის გარნირი უხდება. ასეთია, კალმახი ბოსტნეულით, რომელიც მარტივად მზადდება, სასარგებლოა და იმავდროულად, გემრიელიც.
საჭირო ინგრედიენტები: 1,5 კილოგრამი დაჭრილი კალმახის ფილე, 750 გრამი კარტოფილი, 4 ღერი ნიახური, 600 გრამი სტაფილო, 500 გრამი ნიახურის ძირი, 5 სადილის კოვზი კარაქი, 2 თავი ხახვი, 2 სადილის კოვზი ფქვილი, 400 მილილიტრი თევზის ბულიონი, ცოტა ზეთი, მარილი, პილპილი გემოვნებით.
მომზადების წესი: კარტოფილი გაფცქვენით, მოათავსეთ ქვაბში, დაასხით ცხელი წყალი და წამოადუღეთ. შემდეგ სასურველ ფენებად დაჭერით. ღუმელი 180 გრადუსზე გაახურეთ. ფორმას წაუსვით ზეთი. კალმახის ნაჭრები გარეცხეთ, გააშრეთ, მოაყარეთ მარილი და პილპილი. სტაფილო, ნიახურის ღერებიც და ძირიც წვრილად დაჭერით. კარაქი გაადნეთ. თევზის ნაჭრები ჩააწყვეთ ფორმაში, ზედ დააწყვეთ კარტოფილის ფირფიტები, მოაყარეთ მარილი და მოასხით გამდნარი კარაქი, გარშემო შემოუწყვეთ დაჭრილი ბოსტნეული და 20-25 წუთით მოათავსეთ ღუმელში.