კატალოგი
პოლიტიკა
ინტერვიუები
ამბები
საზოგადოება
მოდი, ვილაპარაკოთ
მოდა + დიზაინი
რელიგია
მედიცინა
სპორტი
კადრს მიღმა
კულინარია
ავტორჩევები
ბელადები
ბიზნესსიახლეები
გვარები
თემიდას სასწორი
იუმორი
კალეიდოსკოპი
ჰოროსკოპი და შეუცნობელი
კრიმინალი
რომანი და დეტექტივი
სახალისო ამბები
შოუბიზნესი
დაიჯესტი
ქალი და მამაკაცი
ისტორია
სხვადასხვა
ანონსი
არქივი
ნოემბერი 2020 (103)
ოქტომბერი 2020 (210)
სექტემბერი 2020 (204)
აგვისტო 2020 (249)
ივლისი 2020 (204)
ივნისი 2020 (249)

ღვე­ზ­ე­ლი „ნუ­გ­ბ­ა­რი“

სა­ჭ­ი­რო ინ­გ­რ­ე­დ­ი­ე­ნ­ტ­ე­ბი: 400 გრა­მი შე­ს­ქ­ე­ლ­ე­ბ­უ­ლი რძე (200 გრა­მი – ცო­მ­ში, 200 გრამი – ში­გ­თ­ა­ვ­ს­ში), 250 გრა­მი კე­ფ­ი­რი, 50 მი­ლ­ი­ლ­ი­ტ­რი თბი­ლი წყა­ლი, 1 ჩა­ის კო­ვ­ზი შა­ქ­ა­რი, 50 მი­ლ­ი­ლ­ი­ტ­რი თე­თ­რი „მა­რ­ტ­ი­ნი“; 1 კვე­რ­ც­ხი, 60-70 გრამი კა­რ­ა­ქი, 3-4 სადილის კოვზი ზეთი, 1,5-2 ჩა­ის კო­ვ­ზი საფუარი, 4,5-5 ჩაის ჭი­ქა ფქვი­ლი, 1/4 ჩა­ის კო­ვ­ზი მა­რ­ი­ლი, 1 შე­კ­ვ­რა ვა­ნ­ი­ლ­ი­, 100 გრა­მი ქი­შ­მ­ი­ში, ცუ­კ­ა­ტ­ე­ბი, ჩი­რი, 200 გრა­მი ხა­ჭო, 2 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი ლი­მ­ო­ნ­ის წვე­ნი, 2 ჩა­ის კო­ვ­ზი სახამებელი, 1 ჩაის კოვზი შაქრის პუდრი.


მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ის წე­სი: ცუ­კ­ა­ტ­ე­ბი და ჩი­რ­ი  ჩა­ა­ლ­ბ­ეთ თბილ წყა­ლ­ში, გა­დ­ა­წ­უ­რ­ეთ და წვრი­ლ­ად და­ჭ­ე­რ­ით. ქი­შ­მ­ი­ში გა­მ­დ­ი­ნ­ა­რე წყა­ლ­ში გა­რ­ე­ც­ხ­ეთ. 50 მი­ლ­ი­ლ­ი­ტრ თბილ წყა­ლ­ში გა­ხ­ს­ე­ნ­ით შა­ქ­ა­რი, და­უ­მ­ა­ტ­ეთ საფუარი და აც­ა­დეთ, ბო­ლ­ო­მ­დე გა­ი­ხ­ს­ნ­ას (5-7 წუ­თი და­ს­ჭ­ი­რ­დ­ე­ბა). შე­ს­ქ­ე­ლ­ე­ბ­უ­ლი რძე და და­რ­ბ­ი­ლ­ე­ბ­უ­ლი კა­რ­ა­ქი შე­უ­რ­ი­ეთ ერ­თ­მ­ა­ნ­ე­თს, და­უ­მ­ა­ტ­ეთ კვე­რ­ც­ხი, კე­ფ­ი­რი, „მა­რ­ტ­ი­ნი,” მა­რ­ი­ლი და ძა­ლ­ი­ან კა­რ­გ­ად ათ­ქ­ვ­ი­ფ­ეთ. შე­უ­რ­ი­ეთ საფუარიანი ხსნა­რი, ამოუ­რ­ი­ეთ  და ძა­ლ­ი­ან კა­რ­გ­ად შეაზილეთ 2 ჭი­ქა ფქვი­ლი, ბო­ლ­ოს და­უ­მ­ა­ტ­ეთ ქი­შ­მ­ი­ში და ცუ­კ­ა­ტ­ე­ბი, კი­დ­ევ 2 ჭი­ქა ფქვი­ლი და მო­ზ­ი­ლ­ეთ ცო­მი (რბი­ლი, ელ­ა­ს­ტ­ი­კ­უ­რი ცო­მი უნ­და მი­ი­ღ­ოთ. შე­ი­ძ­ლ­ე­ბა, ფქვი­ლ­ის და­მ­ა­ტ­ე­ბა და­გ­ჭ­ი­რ­დ­ეთ). თა­ს­ში ჩა­ა­ს­ხ­ით რა­მ­დ­ე­ნ­ი­მე კო­ვ­ზი ზე­თი, მა­ს­ში კა­რ­გ­ად ამ­ო­გ­ა­ნ­გ­ლ­ეთ ცო­მი, შე­მ­ო­ა­ხ­ვ­ი­ეთ ცე­ლ­ო­ფ­ა­ნი და შე­ი­ნ­ა­ხ­ეთ მა­ც­ი­ვ­ა­რ­ში (სა­ს­უ­რ­ვ­ე­ლ­ია, სი­ც­ი­ვ­ე­ში 8-24 სა­ა­თი გააჩეროთ).
ში­გ­თ­ა­ვ­ს­ი­ს­თ­ვ­ის და­ა­ბ­ლ­ე­ნ­დ­ე­რ­ეთ ხა­ჭო, ვა­ნ­ი­ლი, შე­ს­ქ­ე­ლ­ე­ბ­უ­ლი რძე და ლი­მ­ო­ნ­ის წვე­ნი; და­უ­მ­ა­ტ­ეთ სახამებელი, აუ­რ­ი­ეთ და ეს­ მასაც 2-3 სა­ა­თ­ით მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ მა­ც­ი­ვ­ა­რ­ში.
ცო­მი გა­მ­ო­ი­ღ­ეთ. ხე­ლ­ე­ბი და­ი­ს­ვ­ე­ლ­ეთ ზე­თ­ში და ცო­მი და­ყ­ა­ვ­ით მო­მ­ც­რო გუ­ნ­დ­ე­ბ­ად და თი­თ­ო­ე­უ­ლი გუ­ნ­და გა­ა­ბ­რ­ტ­ყ­ე­ლ­ეთ კვე­რ­ი­ვ­ით, შუ­ა­ში კი ჩა­ა­ღ­რ­მ­ა­ვ­ეთ. მა­შ­ი­ნ­ვე გა­დ­ა­ი­ტ­ა­ნ­ეთ გა­მ­ო­ს­ა­ც­ხ­ობ ტა­ფ­ა­ზე, გა­დ­ა­ა­ფ­ა­რ­ეთ ზე­თ­წ­ა­ს­მ­უ­ლი გა­მ­ო­ს­ა­ც­ხ­ო­ბი ქა­ღ­ა­ლ­დი და 2-3 სა­ა­თი  ა­ც­ა­დ­ეთ ცომს ამ­ო­ფ­უ­ე­ბა (სა­კ­მ­ა­ოდ ფუ­ვ­დ­ე­ბა, ამ­ი­ტ­ომ, ფუ­ნ­თ­უ­შ­ე­ბს შო­რ­ის სი­ვ­რ­ცე და­ტ­ო­ვ­ეთ). შე­მ­დ­ეგ შუ­ა­გ­უ­ლი კი­დ­ევ ჩა­უ­ღ­რ­მ­ა­ვ­ეთ და ამ ღრმუ­ლ­ში მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ 2 ჩა­ის კო­ვ­ზი ში­გ­თ­ა­ვ­სი.
კვე­რ­ც­ხ­ის გუ­ლი ათ­ქ­ვ­ი­ფ­ეთ ცო­ტ­ა­ო­დ­ენ რძე­ს­თ­ან ერ­თ­ად. თქვეფისას შეურიეთ 1 ჩა­ის კო­ვ­ზი შა­ქ­რ­ის პუ­დ­რი. კა­რ­გ­ად ათ­ქ­ვ­ი­ფ­ეთ და ფუ­ნ­თ­უ­შ­ე­ბს ზე­მ­ო­დ­ან წა­უ­ს­ვ­ით. გა­მ­ო­ა­ც­ხ­ვ­ეთ 180 გრა­დ­უ­ს­ზე, 20 წუ­თ­ის გა­ნ­მ­ა­ვ­ლ­ო­ბ­ა­ში. მზა ფუ­ნ­თ­უ­შ­ე­ბი 2-3 წუ­თი გა­ა­ჩ­ე­რ­ეთ თბი­ლ­ად და შე­მ­დ­ეგ მი­ი­რ­თ­ვ­ით. არ­ა­ჩ­ვ­ე­უ­ლ­ე­ბ­რ­ი­ვ­ად გე­მ­რ­ი­ე­ლ­ია.

скачать dle 11.3