ქათმის სალათა მოხარშული კვერცხით
საჭირო ინგრედიენტები: 800 გრამი ქათმის ფილე, 5 სადილის კოვზი ზეითუნის ზეთი, 6 ცალი კვერცხი, 3 სქელი ნაჭერი თეთრი პური, 1 კონა სალათის ფოთოლი, 2 კბილი ნიორი, 500 გრამი ცხიმიანი იოგურტი, 125 გრამი მაიონეზი, 1-2 სადილის კოვზი ლიმონის წვენი, 100 გრამი ყველი პარმეზანი, მარილი და პილპილი – გემოვნებით.
მომზადების წესი: ქათმის ფილე გარეცხეთ და შეაშრეთ. ტაფაზე გააცხელეთ 2 სადილის კოვზი ზეთი, დააწყვეთ ხორცის ნაჭრები და თითო მხრიდან 5 წუთის განმავლობაში შეწვით. მოაყარეთ მარილი და პილპილი. კვერცხი მაგრად მოხარშეთ, გადაავლეთ ცივი წყალი, გაფცქვენით და დაჭერით რგოლებად. თეთრი პური პატარა კუბიკებად დაჭერით და გაცხელებულ ზეთში შებრაწეთ, შემდეგ კი საშრობ ქაღალდზე დააწყვეთ დასაწრეტად. ნიორი წვრილად დაკეპეთ. იოგურტი, მაიონეზი და ნიორი ერთმანეთს შეურიეთ; შეანელეთ ლიმონის წვენით, მარილითა და პილპილით. ქათმის ხორცი მოგრძო ნაჭრებად დაჭერით, ყველი მსხვილად გახეხეთ, სალათის ფოთლები ხელით დააქუცმაცეთ, ყველა ინგრედიენტი ფენა-ფენა მოათავსეთ და მოასხით იოგურტიანი სოუსი.