კურდღლის ჩახოხბილი
საჭირო ინგრედიენტები: 2 კილოგრამი კურდღლის ხორცი, 5 თავი ხახვი, 6 ცალი დაჭყლეტილი პამიდორი, 1 სადილის კოვზი ტომატ-პასტა, 1 ჭიქა წყალი, 2 ჩაის კოვზი შაქარი, 1 კონა ქინძი, 1 კონა ოხრახუში, 1 კონა რეჰანი, 100-150 გრამი კარაქი, 2 კბილი ნიორი, მარილი და წიწაკა – გემოვნებით.
მომზადების წესი: ხორცი დაჭერით, კარაქსა და დაჭრილ ხახვთან ერთად მოათავსეთ ქვაბში, მოაყარეთ მარილი, წიწაკა და მოშუშეთ. დაუმატეთ პომიდორი, წყალში გახსნილი ტომატ-პასტა, შაქარი და განაგრძეთ შუშვა. როცა მომზადდება, ჩაუმატეთ დანაყილი ნიორი, დაჭრილი მწვანილი და ერთხელ წამოადუღეთ.