გამომცხვარი კარტოფილი ბროკოლითა და თევზით
საჭირო ინგრედიენტები: 500 გრამი ნებისმიერი თევზის ფილე, 600 გრამი კარტოფილი, 500 გრამი ბროკოლი, 200 მილილიტრი 22-პროცენტიანი ნაღები, 100 მილილიტრი რძე, 4 კვერცხი, 120 გრამი მაგარი ყველი, მარილი და შავი პილპილი – გემოვნებით, 1 ცალი ლიმონი, 4-5 წვეთი კეტჩუპი „ტაბასკო,“ – ცოტა სურნელოვანი პილპილი, გახეხილი მუსკატის კაკალი (ცოტა), ზეთი.
მომზადების წესი: კარტოფილი გათალეთ, დაჭერით მოზრდილ კუბიკებად და მოხარშეთ. სანამ კარტოფილი იხარშება, ბროკოლი დაშალეთ კუნწულებად და გათუთქეთ მდუღარე მარილწყალში (7-8 წუთი მაინც უნდა იდუღოს) და ნახარში ცალკე ქვაბში გადაწურეთ. გააცხელეთ აირღუმელი 200 გრადუსზე. თევზი დააქუცმაცეთ მომცრო ნაჭრებად, დანამეთ ლიმონის წვენით, კეტჩუპით, მოაყარეთ მარილი და შავი პილპილი. შემდეგ ოდნავ მოთუთქეთ ბროკოლის ცხელ ნახარშში და გადაწურეთ.
გამოსაცხობ ფორმას წაუსვით ცოტა ზეთი, ფსკერზე მოათავსეთ ჯერ კარტოფილი, შემდეგ – ბროკოლი, ბოლოს – თევზი.
სოუსისთვის ერთმანეთში შეურიეთ ნაღები, რძე, კვერცხი და გახეხილი ყველი და კარგად ათქვიფეთ; უყავით ცოტა მარილი, პილპილი, წიწაკა, მუსკატის კაკალი და კიდევ ათქვიფეთ.
სოუსი მოასხით თევზს და აცხვეთ 20 წუთის განმავლობაში, 200 გრადუსზე. მიირთვით თბილი.