შემწვარი საქონლის ღვიძლი ვაშლით
საჭირო ინგრედიენტები: 150 მილილიტრი ძმარი „ბალზამიკო”, 150 მილილიტრი ბულიონი, 4 ცალი წითელი ხახვი, 650 გრამი საქონლის ღვიძლი, 3 სადილის კოვზი ზეთი, 4 ღერი ნედლი ან დაფქული თავშავა, 3 ცალი მჟავე ვაშლი, მარილი და პილპილი – გემოვნებით.
მომზადების წესი: „ბალზამიკო” და ბულიონი პატარა ქვაბში წამოადუღეთ. როდესაც 1/3 დააშრება, გადმოდგით ცეცხლიდან და შეინახეთ. ხახვი თხელ რგოლებად დაჭერით. ღვიძლს გადააცალეთ აპკი და მოაყარეთ მარილი და პილპილი. ტაფაზე გააცხელეთ ზეთი და ღვიძლი ორივე მხრიდან შეწვით მაღალ ცეცხლზე. მოაყარეთ თავშავა, შემდეგ გადაიტანეთ საცხობ ფურცელზე და 220 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 15-20 წუთის განმავლობაში აცხვეთ. სანამ ღვიძლი შეიწვება, ვაშლი გარეცხეთ, გული ამოაჭერით, რგოლებად დაჭერით და გაცხელებულ ზეთში 1-2 წუთის განმავლობაში შეწვით. ბოლოს დაუმატეთ ხახვი და 5-6 წუთი ერთად შუშეთ. მოაყარეთ მარილი და პილპილი. ღვიძლის მომზადებამდე 4-5 წუთით ადრე მოშუშული ვაშლი ღვიძლს დაადეთ. მზა კერძს სუფრაზე მიტანის წინ „ბალზამიკოსა” და ბულიონის სოუსი მოასხით.