კარამელის ჩიზქეიქი
საჭირო ინგრედიენტები: ჩვეულებრივი „პეჩენიები“ – 250 გრამი, 160 გრამი კარაქი, 1,5 სადილის კოვზი ნაღები, 1,5 სადილის კოვზი ჟელატინი, 750 გრამი ხაჭოს ყველი, 200 გრამი ყავისფერი შაქარი, კარამელი, 1 ქილა შესქელებული რძე („სგუშჩონკა”), ნიგოზი ან ნუში – მოსართავად.
მომზადების წესი: ფორმებში ჩააფინეთ გამოსაცხობი ქაღალდი და ბლომად წაუსვით კარაქი. „პეჩენია” დააქუცმაცეთ, დაუმატეთ 125 გრამი კარაქი და აურიეთ კარგად. ეს „ცომი“ მოათავსეთ ფორმაში, ამოუყვანეთ ნაპირები, გადააფარეთ ცელოფანი და მოათავსეთ მაცივარში ნახევარი საათით მაინც. ამ ხნის განმავლობაში ჟელატინი ჩაალბეთ ნაღებში. როცა გადნება, შეურიეთ ყველი, დაუმატეთ 150 გრამი შაქარი და აურიეთ კრემივით.
პატარა ქვაბში ერთმანეთს შეურიეთ შესქელებული რძე, 50 გრამი შაქარი, 40 გრამი კარაქი და დადგით ძალიან დაბალ ცეცხლზე. ურიეთ ნელა, გაადნეთ და მიიყვანეთ ადუღებამდე (სულ უნდა ურიოთ). ბოლოს დაუმატეთ კარამელი და გაადნეთ, კრემს თანაბრად რომ შეერიოს. ეს კრემი შიგნიდან წაუსვით მაცივრიდან გამოღებულ ფორმებს და ისევ შეაბრუნეთ მაცივარში. 4 საათის შემდეგ მზად იქნება. მორთეთ ნუშით ან ნიგვზით, თქვენი სურვილისამებრ.