წიწაკის წვნიანი ხორცით
საჭირო ინგრედიენტები: 300 გრამი ხახვი, 2 კბილი ნიორი, 3 ცალი წითელი ბულგარული წიწაკა, 4 სადილის კოვზი ზეითუნის ზეთი, 8 ღერი ქონდარი, 1,5 სადილის კოვზი პაპრიკა, 1 სადილის კოვზი დაფქული შავი პილპილი, 125 მილილიტრი თეთრი მშრალი ღვინო, 600 მილილიტრი ბოსტნეულის ბულიონი, 200 მილილიტრი სქელი ნაღები, 250 გრამი ხორცის შერეული ფარში, 4 ღერი ოხრახუში, 40 გრამი მოშუშული ხახვი, მარილი – გემოვნებით.
მომზადების წესი: ხახვი დაჭერით საშუალო ზომაზე, წიწაკებს ამოაცალეთ თესლი და შემდეგ კუბიკებად დაჭერით. ხახვი და წიწაკა 3 სადილის კოვზ ზეთში მსუბუქად მოშუშეთ. ქონდარი დაკეპეთ. პაპრიკა და პილპილი ქონდართან ერთად დაუმატეთ მოშუშულ ბოსტნეულს და 1 წუთი შუშეთ. დაასხით ღვინო და, რომ წამოდუღდება, ბულიონი და ნაღები დაუმატეთ. მოაყარეთ მარილი და თავდახურული ადუღეთ 20 წუთის განმავლობაში. ხორცის ფარში დარჩენილ ზეთში მოშუშეთ. ნიორი დაკეპეთ და დაუმატეთ ფარშს წიწაკიან მასასთან ერთად. მოაყარეთ პაპრიკა. ოხრახუში წვრილად დაჭერით. წვნიანი მსუბუქად ათქვიფეთ ბლენდერით, ჩაუმატეთ მოშუშული ხახვი და მოაყარეთ ოხრახუში.