ბრინჯის „რიზოტო“
საჭირო ინგრედიენტები: 300 გრამი ბრინჯი, 300 გრამი კომბოსტო, 130 გრამი ლობიო, 100 გრამი საქონლის მკერდის ნაჭერი, 2 ღერი ნიახური, 1 თავი ხახვი, 1 ცალი სტაფილო, 3 ცალი პომიდორი, 50 მილილიტრი ზეთი, 1 ლიტრი ხორცის ბულიონი, 125 მილილიტრი წითელი ღვინო, მარილი და პილპილი – გემოვნებით.
მომზადების წესი: კომბოსტო და ნიახური წვრილად დაჭერით, სტაფილო კი – მოგრძო, თხელ ნაჭრებად. პომიდორს გადაავლეთ მდუღარე წყალი, მოაშორეთ კანი და თესლები და წვრილად დაჭერით. ბოსტნეულს დაუმატეთ ლობიო (წინასწარ, 12 საათის განმავლობაში, წყალში ჩაალბეთ) და 2 საათი ხარშეთ თავდახურულ ჭურჭელში. ხახვი წვრილად დაჭერით და ზეთში, ხორცის ნაჭრებთან და ბრინჯთან ერთად შუშეთ 3 წუთი. შემდეგ დაასხით ღვინო და ადუღეთ მუდმივი მორევით, ღვინის ამოშრობამდე. თანდათანობით დაუმატეთ ბოსტნეული და ბულიონი და ხარშეთ კიდევ 15 წუთი.