ორაგულის ღვეზელი – გვანცა დარასელიასგან
ზოგადად, მიმაჩნია, რომ კერძი არა მარტო გემრიელი უნდა იყოს, ვიზუალურადაც ლამაზად და მადის აღმძვრელად უნდა გამოიყურებოდეს. ორაგულის ღვეზელი ისპანახით – საკმაოდ გემრიელი და ვიზუალურად მიმზიდველი კერძია, თან, არც ზედმეტ კალორიებს შეიცავს და ადვილადაც მზადდება.
საჭირო ინგრედიენტები: 300 გრამი ისპანახი, 1 თავი ხახვი, 1 კბილი ნიორი, 1 სადილის კოვზი კარაქი, 2 სადილის კოვზი ფქვილი, 4-5 სადილის კოვზი რძე, 150 მილილიტრი ათქვეფილი ნაღები, 3 ცალი კვერცხი, 150 გრამი შებოლილი ორაგული, მარილი, პილპილი და ჯავზი – გემოვნებით, 300 გრამი ფენოვანი ცომი, 1 კვერცხის გული – წასასმელად.
მომზადების წესი: ისპანახი ოდნავ წამოადუღეთ და გადაწურეთ. ხახვი და ნიორი წვრილად დაკეპეთ. კარაქი ღრმა ტაფაში გაადნეთ, ჩაყარეთ ხახვი, ნიორი და მოშუშეთ. დაუმატეთ ისპანახი და ფქვილი და კიდევ შუშეთ. ბოლოს ჩაუმატეთ 3-4 სადილის კოვზი რძე, გათქვეფილი ნაღები, მარილი, პილპილი, ჯავზი და 10 წუთი გააჩერეთ ცეცხლზე. კვერცხი მოხარშეთ და ოთხად გაჭერით, ორაგული კი პატარა ნაჭრებად დაანაწევრეთ. ფორმაში ორაგული და კვერცხი გადაანაწილეთ ისპანახის მასასთან ერთად, ზემოდან გადააფინეთ გაბრტყელებული ფენოვანი ცომი და წაუსვით რძეში ათქვეფილი კვერცხის გული. ღვეზელი ზემოდან დაჩხვლიტეთ და 25 წუთის განმავლობაში აცხვეთ 180 გრადუსზე.