კატალოგი
პოლიტიკა
ინტერვიუები
ამბები
საზოგადოება
მოდი, ვილაპარაკოთ
მოდა + დიზაინი
რელიგია
მედიცინა
სპორტი
კადრს მიღმა
კულინარია
ავტორჩევები
ბელადები
ბიზნესსიახლეები
გვარები
თემიდას სასწორი
იუმორი
კალეიდოსკოპი
ჰოროსკოპი და შეუცნობელი
კრიმინალი
რომანი და დეტექტივი
სახალისო ამბები
შოუბიზნესი
დაიჯესტი
ქალი და მამაკაცი
ისტორია
სხვადასხვა
ანონსი
არქივი
ნოემბერი 2020 (103)
ოქტომბერი 2020 (210)
სექტემბერი 2020 (204)
აგვისტო 2020 (249)
ივლისი 2020 (204)
ივნისი 2020 (249)

ორ­ა­გ­უ­ლ­ის ღვე­ზ­ე­ლი – გვა­ნ­ცა და­რ­ა­ს­ე­ლ­ი­ა­ს­გ­ან

ზო­გ­ა­დ­ად, მიმაჩნია, რომ კე­რ­ძი არა მა­რ­ტო გე­მ­რ­ი­ე­ლი უნდა იყოს, ვი­ზ­უ­ა­ლ­უ­რ­ა­დ­აც ლა­მ­ა­ზ­ად და მა­დ­ის აღ­მ­ძ­ვ­რ­ე­ლ­ად უნ­და გა­მ­ო­ი­ყ­უ­რ­ე­ბ­ო­დ­ეს. ორ­ა­გ­უ­ლ­ის ღვე­ზ­ე­ლი ის­პ­ა­ნ­ა­ხ­ით – სა­კ­მ­ა­ოდ გე­მ­რ­ი­ე­ლი და ვი­ზ­უ­ა­ლ­უ­რ­ად მი­მ­ზ­ი­დ­ვ­ე­ლ­ი კერძია, თან, არც ზე­დ­მ­ეტ კა­ლ­ო­რ­ი­ე­ბს შე­ი­ც­ა­ვს და ად­ვ­ი­ლ­ადაც მ­ზ­ა­დ­დება.

სა­ჭ­ი­რო ინ­გ­რ­ე­დ­ი­ე­ნ­ტ­ე­ბ­ი:  300 გრა­მი ის­პ­ა­ნ­ა­ხი, 1 თა­ვი ხა­ხ­ვი, 1 კბი­ლი ნი­ო­რი, 1 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი კა­რ­ა­ქი, 2 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი ფქვი­ლი, 4-5 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი რძე, 150 მი­ლ­ი­ლ­ი­ტ­რი ა­თ­ქ­ვ­ე­ფ­ი­ლი ნა­ღ­ე­ბი, 3 ცა­ლი კვე­რ­ც­ხი, 150 გრა­მი შე­ბ­ო­ლ­ი­ლი ორ­ა­გ­უ­ლი, მა­რ­ი­ლი, პი­ლ­პ­ი­ლი და ჯა­ვ­ზი – გე­მ­ო­ვ­ნ­ე­ბ­ით, 300 გრა­მი ფე­ნ­ო­ვ­ა­ნი ცო­მი, 1 კვე­რ­ც­ხ­ის გუ­ლი – წა­ს­ა­ს­მ­ე­ლ­ად.

მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ის წე­სი: ის­პ­ა­ნ­ა­ხი ოდ­ნ­ავ წა­მ­ო­ა­დ­უ­ღ­ეთ და გა­დ­ა­წ­უ­რ­ეთ. ხა­ხ­ვი და ნი­ო­რი წვრი­ლ­ად და­კ­ე­პ­ეთ. კა­რ­ა­ქი ღრმა ტაფაში გა­ა­დ­ნ­ეთ, ჩაყარეთ ხა­ხ­ვი, ნი­ო­რი და მო­შ­უ­შ­ეთ. და­უ­მ­ა­ტ­ეთ ის­პ­ა­ნ­ა­ხი და ფქვი­ლი და კიდევ შუ­შ­ეთ. ბოლოს ჩა­უ­მ­ა­ტ­ეთ 3-4 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი რძე, გა­თ­ქ­ვ­ე­ფ­ი­ლი ნა­ღ­ე­ბი, მა­რ­ი­ლი, პი­ლ­პ­ი­ლი, ჯა­ვ­ზი და 10 წუ­თი გააჩერეთ ცეცხლზე. კვე­რ­ც­ხი მო­ხ­ა­რ­შ­ეთ და ოთ­ხ­ად გა­ჭ­ე­რ­ით, ორ­ა­გ­უ­ლი კი პა­ტ­ა­რა ნა­ჭ­რ­ე­ბ­ად და­ანაწევრეთ. ფო­რ­მ­ა­ში ორ­ა­გ­უ­ლი და კვე­რ­ც­ხი გა­დ­ა­ა­ნ­ა­წ­ი­ლ­ეთ ის­პ­ა­ნ­ა­ხ­ის მა­ს­ა­ს­თ­ან ერ­თ­ად, ზემოდან გა­დ­ა­ა­ფ­ი­ნ­ეთ გა­ბ­რ­ტ­ყ­ე­ლ­ე­ბ­უ­ლი ფე­ნ­ო­ვ­ა­ნი ცო­მი და წა­უ­ს­ვ­ით რძე­ში ათქვეფილი კვე­რ­ც­ხ­ის გუ­ლი. ღვე­ზ­ე­ლი ზე­მ­ო­დ­ან და­ჩ­ხ­ვ­ლ­ი­ტ­ეთ და 25 წუ­თ­ის გა­ნ­მ­ა­ვ­ლ­ო­ბ­ა­ში ა­ც­ხ­ვ­ეთ 180 გრა­დ­უ­ს­ზე. 

скачать dle 11.3