ორაგული კომშით – ნინო ძოწენიძისგან
ძალიან მიყვარს სამზარეულოში ფუსფუსი და კერძების მომზადება. ხშირად, ვცდილობ, ოჯახის წევრები უცხო და ორიგინალური საჭმელებით გავაოცო. ორაგული კომშით საკმაოდ მარტივად მოსამზადებელი და ისეთი ორიგინალური კერძია, რომელიც, დარწმუნებული ვარ, ნებისმიერი პრეტენზიული გურმანის მოწონებას დაიმსახურებს.
საჭირო ინგრედიენტები: 750 გრამი ორაგულის ფილე (კანის გარეშე), 2 ცალი მწიფე კომში, 250 გრამი წვრილი ხახვი, 1 სადილის კოვზი კარაქი, 100 მილილიტრი თეთრი მშრალი ღვინო, 2 სადილის კოვზი ბროწეულის სქელი სიროფი, 2 სადილის კოვზი ზეითუნის ზეთი, მარილი და პილპილი – გემოვნებით.
მომზადების წესი: თევზის ფილე ოთხად გაჭერით. კომში გარეცხეთ, ოთხად გაჭერით, თესლი ამოაცალეთ და თხელ ფირფიტებად დაჭერით. ხახვი დაჭერით და კომშთან ერთად კარაქში მოშუშეთ 2-3 წუთის განმავლობაში. დაასხით ღვინო და 15 წუთი შუშეთ თავდახურული. ბოლოს შეაზავეთ მარილითა და პილპილით. თევზი ცხელ ზეთში ორივე მხრიდან შებრაწეთ, დაასხით ბროწეულის სიროფი, ცეცხლიდან გადმოდგით და რამდენიმე წუთით გააჩერეთ. შემდეგ დაუმატეთ კომშისა და ხახვის სოუსი და მიიტანეთ სუფრაზე.