ლიმონის ღვეზელი „კრემ-ბრულე“
საჭირო ინგრედიენტები: 250 გრამი ფქვილი (ცომისთვის), 2 კვერცხი (1 ცალი – შიგთავსში, 1 ცალი – ცომში), 200 გრამი კარაქი (125 გრამი – ცომში; 75 გრამი – შიგთავსისთვის), 250 გრამი შაქარი (20 გრამი – ცომში, 230 გრამი – შიგთავსისთვის), 20 გრამი სახამებელი (შიგთავსში), 2 ცალი ლიმონი, ცოტა მარილი, შაქრის პუდრი.
მომზადების წესი: საკმაოდ ადვილად მოსამზადებელია, თანაც, ძალიან არომატული. ჯერ მოზილეთ ცომი: თასში ერთმანეთში შეურიეთ ფქვილი, კვერცხი, გამდნარი ან დარბილებული კარაქი, შაქარი, ცოტა მარილი (დანის წვერით).
ცომი შეახვიეთ ცელოფანში და მოათავსეთ მაცივარში. ლიმონი გარეცხეთ და გაატარეთ ხორცსაკეპ მანქანაში. ცალკე ათქვიფეთ კვერცხი და შაქარი, დაუმატეთ დარბილებული კარაქი, რომელსაც წინასწარ კარგად ასრესთ სახამებელში. სულ ბოლოს კი შეურიეთ ლიმონი და კარგად აურიეთ. ცომი გააბრტყელეთ გამოსაცხობ ფორმაში ზომაზე და ამოუკეცეთ ნაპირები (26 სანტიმეტრი დიამეტრის ფორმა კარგი იქნება). ცომს ზედაპირზე წაუსვით შიგთავსი და ფორმა მოათავსეთ აირღუმელში, 190 გრადუსზე. 30-35 წუთის შემდეგ მზად იქნება. ცხობის დასრულებამდე 5 წუთით ადრე ღვეზელი გამოიღეთ, მოაყარეთ შაქრის პუდრი და ისევ შეაბრუნეთ აირღუმელში. ცივი უფრო გემრიელია.