შჩი სოსისით, ბადრიჯნითა და მწვანილით
საჭირო ინგრედიენტები: 1,5 ლიტრი კუბიკის ბულიონი (ქათმის ან ძროხის), 3 ცალი საშუალო ზომის ბადრიჯანი, 1 ცალი ყაბაყი, 3 ცალი კარტოფილი, 1 ცალი სტაფილო, 250 გრამი კომბოსტო, 2 ცალი საშუალო ზომის ხახვი, 1 ცალი ბულგარული წიწაკა, 6 ცალი სოსისი (400 გრამი), 1 სადილის კოვზი ტომატ-პასტა, ერთი ქილა მწვანე ბარდა (150 გრამი), 4 კბილი ნიორი, მარილი, ფქვილი, ცოტა თეთრი პილპილი, არაჟანი, მწვანილი, ზეთი.
მომზადების წესი: ბადრიჯანი დაჭერით რგოლებად, 0,5 სანტიმეტრი სისქის. მოაყარეთ ცოტა მარილი და გააჩერეთ ნახევარი საათი. ჩხირებად დაჭერით კარტოფილი. გახეხეთ ყაბაყი. ერთი თავი ხახვი წვრილად დაჭერით. ასევე, დაჭერით ბულგარული წიწაკა. სტაფილო გახეხეთ. ბადრიჯანი კარგად გარეცხეთ გამდინარე, ცივ წყალში და დაწურეთ ქაღალდის ხელსახოცზე. შემდეგ სათითაოდ ამოგანგლეთ ფქვილში და დააწყვეთ ზეთწასმულ გამოსაცხობ ტაფაზე. მოათავსეთ ცხელ აირღუმელში, 220 გრადუსზე. ხუთი წუთის მერე წაუსვით ბადრიჯანს ზემოდან ზეთი ფუნჯით და ღუმელში კიდევ 15-20 წუთი გააჩერეთ.
მდუღარე ბულიონში მოხარშეთ კარტოფილი, ყაბაყი, სტაფილო და ერთი დაქუცმაცებული ხახვი. ხარშეთ 15 წუთი. უყავით ცოტა მარილი, გემოვნებით. ღრმა ტაფაში მოხრაკეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი. დაუმატეთ დაჭრილი სოსისი და ერთად მოშუშეთ. დაუმატეთ რგოლებად დაჭრილი ბულგარული წიწაკა და შუშეთ კიდევ 3 წუთი. ეს ყველაფერი ჩაუმატეთ ქვაბში წვნიანს. ასევე ჩაუმატეთ ბადრიჯანი. სულ ბოლოს ჩაყარეთ წვრილად დაკეპილი კომბოსტო. ხარშეთ 3 წუთი. ტომატ-პასტა გახსენით 100 მილილიტრ წყალში და ჩაუმატეთ წვნიანს. უყავით პილპილი, დანაყილი ნიორი და ბარდა. შუშეთ ყველაფერი ერთად კიდევ 10 წუთს განმავლობაში. სუფრასთან მიიტანეთ 15 წუთის შემდეგ, მანამდე კი მოაყარეთ წვრილად დაჭრილი მწვანილი. ცხელი ძალიან გემრიელია არაჟანით.