გოგრა ხორცის ფარშით – თამუნა ნიკოლაძისგან
მიუხედავად იმისა, რომ ზედმეტ წონას არ ვუჩივი, სულ ვცდილობ, არ მივიღო ზედმეტად კალორიული საკვები. ძალიან მიყვარს ტრადიციულ კერძებთან შეხამებული უცხოური ინგრედიენტები. დღეს კი მინდა გაგანდოთ ამ სეზონისთვის, ვფიქრობ, ყველაზე მისაღები და გემრიელი კერძი – გოგრა ხორცის ფარშით, რომელიც, იმედია, ძალიან მოგეწონებათ.
საჭირო ინგრედიენტები: 1,5 კილოგრამი გოგრა, 200 გრამი პრასი, 5 სადილის კოვზი ზეითუნის ზეთი, 2 ღერი პიტნა, 200 გრამი იოგურტი ან მაწონი, 400 გრამი საქონლის ხორცის ფარში, ძირა, დარიჩინი, მარილი და პილპილი – კი გემოვნებით.
მომზადების წესი: გოგრა გარეცხეთ, ამოაცალეთ თესლი, ამოაჭერით რბილობი და მოგრძო-მოოთხკუთხედო ნაჭრებად დაჭერით. თხელ რგოლებად დაჭერით პრასი. ტაფაზე გააცხელეთ 4 სადილის კოვზი ზეთი, 5 წუთის განმავლობაში შუშეთ გოგრა და მოაყარეთ მარილი და პილპილი. მზა გოგრა ამოიღეთ და თბილად შეინახეთ. მაწონში აურიეთ მარილი, პილპილი და წვრილად დაჭრილი პიტნა. 1 სადილის კოვზ ზეთში 5 წუთის განმავლობაში შუშეთ გატარებული ხორცი, დაუმატეთ პრასი და კიდევ 5 წუთი გააჩერეთ ცეცხლზე. შეაზავეთ მარილით, პილპილით, ძირათი, დარიჩინით, ბოლოს კი დაუმატეთ გოგრა. მზა კერძს მოასხით მაწვნის ნარევი, ამოურიეთ და მიირთვით მწვანილით.