კარტოფილი ნივრითა და ყველით
საჭირო ინგრედიენტები: 8-10 ცალი საშუალო ზომის კარტოფილი, 3-4 სადილის კოვზი არაჟანი, 30-50 გრამი ფხვიერი ყველი, 3-5 კბილი ნიორი; მარილის, დაფქული წიწაკისა და წითელი და შავი პილპილის ნაზავი, ხმელი სუნელი, 0,5 ჩაის კოვზი კოჭა; კამა და ოხრახუში.
მომზადების წესი: კარტოფილი ძალიან კარგად გარეცხეთ და კანიანად მოხარშეთ, ოდნავ უმი უნდა დარჩეს, ამიტომ, წყლის ადუღებიდან ათი წუთი საკმარისი იქნება. ყველი გახეხეთ წვრილ სახეხზე. მწვანილი ძალიან წვრილად დაჭერით, ნიორი დანაყეთ.
ყველს ჩანგლით კარგად შეაზილეთ მწვანილი, სუნელები, ნიორი და არაჟანი.
გაცივებული კარტოფილი დაიდეთ ხელისგულზე და ერთი მხრიდან ჩაჭერით ჯვარისებურად, თითქმის შუაგულამდე. თითით ცოტა ჩატკეპნეთ. ფოლგისგან დაამზადეთ კვადრატის ფორმის „ფურცლები“. დააწყვეთ თითო „ფურცელზე“ თითო კარტოფილი და ამოავსეთ ყველის სატენით. შემდეგ კარგად შეფუთეთ ფოლგაში. აცხვეთ 180-200 გრადუსზე, 15-20 წუთის განმავლობაში. სუფრაზე ფოლგებითვე მიიტანეთ. არომატულიც არის და ძალიან გემრიელიც.