ღვეზელი კარტოფილითა და ხორცით
საჭირო ინგრედიენტები: ზეთი, 3 ცალი კარტოფილი, გახეხილი ყველი, იმდენი, რომ 1/3 ჭიქა გამოვიდეს, 3 სადილის კოვზი არაჟანი, 1 ცალი ხახვი (დიდი), ნახევარი ქათმის ფილე, 3 ცალი კვერცხი, მარილი, პილპილი, 1 ჭიქა – 200 გრამი ფქვილი, 1 ცალი ყაბაყი, 2 ჩაის კოვზი საფუარი, 200 მილილიტრი კეფირი.
მომზადების წესი: აიღეთ მრგვალი ფორმა. წაუსვით ზეთი, დააწყვეთ მასზე თხელ რგოლებად დაჭრილი კარტოფილი, ორ ფენად მაინც. მოაყარეთ მარილი და ცოტა პილპილი. არაჟანში შეურიეთ მსხვილ სახეხზე გახეხილი დარჩენილი კარტოფილი და ყველი. უყავით ცოტა მარილი და პილპილი. აურიეთ კარგად. ეს მასა წაუსვით ორ ფენად დაჭრილ კარტოფილს. მოაყარეთ რგოლებად დაჭრილი ხახვი, ზემოდან კი მოხარშული და კუბიკებად დაჭრილი ქათმის ხორცი. უმჯობესია, ფილე მარილიან წყალში მოხარშოთ. თასში ათქვიფეთ კვერცხი და კეფირი, ჩაუმატეთ ფქვილი და ძალიან კარგად გათქვიფეთ. ყაბაყი გარეცხეთ, გახეხეთ მსხვილ სახეხზე, ჩაუმატეთ კეფირიან ცომს. კოვზით კარგად აურიეთ. საკმაოდ თხელი ცომი იქნება. ეს ცომი მოასხით ღვეზელს. მოათავსეთ ცხელ აირღუმელში 30-40 წუთის განმავლობაში, 180 გრადუსზე. როცა გამოცხვება, დაჭერით და მიირთვით. საკმაოდ ლამაზად გამოიყურება.