შემწვარი ქათამი ლიმონით თიკა მახალდიანისგან
გემრიელი საჭმელები ძალიან მიყვარს. ვერ გეტყვით, ყოველ დღე ხორცეულს მივირთმევ-მეთქი, რადგან, წონას ვუფრთხილდები, თუმცა, ხანდახან გემრიელი ხორცეულის კერძებითაც ვინებივრებ თავს. გთავაზობთ ჩემს რეცეპტს – ქათამი ლიმონით, რომელიც ძალიან გემრიელიცაა და, თან, ადვილად, სწრაფად მოსამზადებელიც.
საჭირო ინგრედიენტები: 1 ცალი ქათამი, 2 ცალი დიდი ზომის ლიმონი, 2 ნივრის კბილი, 3 სადილის კოვზი ზეითუნის ზეთი, 2 სადილის კოვზი კარაქი, მარილი და პილპილი – გემოვნებით, ნახევარი კონა ოხრახუში.
მომზადების წესი: ქათამს წაუსვით მარილი და პილპილი. ერთ ლიმონს მოახეხეთ ცედრა და ქათამს შიგნიდან და გარედან წაუსვით.
მეორე ლიმონი მსხვილად დაჭერით და დანაყილ ნიორთან ერთად ჩატენეთ ქათმის მუცელში. შედგით 170 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში და დაბრაწეთ. სანამ შეიწვება ზემოდან უსვით ზეითუნის ზეთისა და გამდნარი კარაქის ნარევი. ღუმლიდან გამოღებამდე 30 წუთით ადრე ქათამს მოასხით იმ ლიმონის წვენი, რომელსაც ცედრა მოახეხეთ, ბოლოს კი წვრილად დაჭრილი ოხრახუში მოაყარეთ.