ბულგარული წიწაკა ლობიოს გულსართით
საჭირო ინგრედიენტები: 3-4 ძირი მწვანე ხახვი, 2 სადილის კოვზი ზეითუნის ზეთი, 400 გრამი დაკონსერვებული ლობიო, 150 მილილიტრი ბოსტნეულის ბულიონი, 2 ცალი დიდი და 1 ცალი პატარა ზომის წითელი ბულგარული წიწაკა, 0,5 კონა პიტნა, 2 სადილის კოვზი სეზამის მარცვლები, მარილი და პილპილი – გემოვნებით.
მომზადების წესი: მწვანე ხახვი დაჭერით. თეთრი ნაწილი 1 სადილის კოვზ ზეითუნის ზეთში მოშუშეთ. დაუმატეთ გადაწურული ლობიო, დაასხით ბულიონი და 5 წუთის განმავლობაში ხარშეთ. პატარა წიწაკას ამოაცალეთ თესლი და წვრილად დაჭერით, პიტნა დაკეპეთ. ლობიო ბლენდერით ათქვიფეთ, მოაყარეთ მარილი და წიწაკა. შეურიეთ დაჭრილი პილპილი და პიტნა. დიდი წიწაკები შუაზე გაჭერით, ამოაცალეთ თესლი და ლობიოს გულსართით ამოავსეთ. ზემოდან მოაყარეთ სეზამის მარცვლები და მწვანე ხახვი, მოასხით ზეითუნის ზეთი. შეგიძლიათ, გააფორმოთ ბროწეულის მარცვლებით.