ღვიძლი ვაშლით
საჭირო ინგრედიენტები: 350 გრამი საქონლის ღვიძლი, 2 თავი ხახვი, 2 ცალი ვაშლი, 7 სადილის კოვზი კონიაკი, ზეთი – შესაწვავად, მარილი და წიწაკა – გემოვნებით.
მომზადების წესი: ღვიძლი დაჭერით მოზრდილ ნაჭრებად და შეწვით ზეთში. ხახვი დაჭერით ალყა-ალყა, დაუმატეთ ღვიძლს და კიდევ 3 წუთი გააჩერეთ ცეცხლზე: შემდეგ ჩაუმატეთ გათლილი ვაშლის ნაჭრები, ცეცხლზე კიდევ 3 წუთი გააჩერეთ, დაასხით კონიაკი, მოაყარეთ მარილი, წიწაკა და ურიეთ, სანამ კონიაკი ამოშრება. გარნირად ძალიან უხდება ბრინჯი.