ყვავილოვანი კომბოსტო აზიურად ნუკა კვალიაშვილისგან
რომ გითხრათ, დიდი გურმანი ვარ და სამზარეულოში ტრიალი მიყვარს-მეთქი, მოგატყუებთ. თუმცა, გემრიელად მომზადებული კერძის მირთმევა, ნამდვილად მსიამოვნებს, მით უმეტეს, თუ ეს კერძი ვიზუალურადაც მიმზიდველია. ძირითადად, მსუბუქი კერძები მიყვარს და მინდა, შემოგთავაზოთ, მარტივად მოსამზადებელი, ყვავილოვანი კომბოსტო აზიურად.
საჭირო ინგრედიენტები: 1 მოზრდილი თავი ყვავილოვანი კომბოსტო, 200 გრამი კარაქი, 1 სადილის კოვზი ყვითელი კოჭა, 1 სადილის კოვზი დაფქული ქინძის თესლი, 1 სადილის კოვზი კარის ფხვნილი, მარილი გემოვნებით, სალათის ფურცლები გასაფორმებლად.
მომზადების წესი: ყვავილოვანი კომბოსტო დაყავით ყვავილედებად, გარეცხეთ და მდუღარე მარილიან წყალში 12-15 წუთის განმავლობაში მოათავსეთ. სანელებლები და კარაქი მოათავსეთ ღრმა ტაფაში. როცა კარგად გაცხელდება, დაუმატეთ ყვავილოვანი კომბოსტო და შუშეთ, სანამ არ მომზადდება. შემდეგ გადმოიღეთ და დააწყვეთ სალათის ფურცლებზე.