დაბეგვილი ხორცი კარტოფილით
საჭირო ინგრედიენტები: 3 კბილი ნიორი, 1 თავი ხახვი, 2 ცალი მოზრდილი სტაფილო, 10 ცალი საშუალო ზომის კარტოფილი, 300 გრამი ძროხის ხორცი, 100 გრამი მაგარი ყველი, 2 სადილის კოვზი მაიონეზი, 30 მილილიტრი ზეთი, ცოტა კურკუმი, ორეგანო, ქონდარი, შავი პილპილი, სოიის სოუსი, ესტრაგონი, უცხო სუნელი ან კარი, მარილი.
მომზადების წესი: ხორცი დაჭერით მომცრო ნაჭრებად. დაბეგვეთ კარგად ორივე მხრიდან. მოაყარეთ ნახევარრგოლებად დაჭრილი ხახვი. უყავით მარილი, კურკუმი, ორეგანო (ყველაფერი ცოტ-ცოტა), ქონდარი, პილპილი, სოიის სოუსი, ესტრაგონი, აურიეთ კარგად. მოასხით ორი მოზრდილი კოვზი მაიონეზი. აურიეთ გულდასმით. შეფუთეთ და მოათავსეთ მაცივარში 2 საათით. სტაფილო დაჭერით თხელ ნახევარრგოლებად. დაყარეთ ცეცხლგამძლე ტაფაზე ან გამოსაცხობ ლანგარზე. ზემოდან მოაყარეთ მარინადში ჩადებული ხორცი, თავისი მარინადითურთ. კარტოფილი დაჭერით თხელ ფირფიტებად და ხორცს გარშემო შემოუწყვეთ.
თითოეულ კარტოფილზე დააწვეთეთ ზეთი და მოაყარეთ უცხო სუნელი – ან კარი და შავი პილპილი. მოაყარეთ დაჭრილი ნიორი. გამოსაცხობი ტაფა მოათავსეთ აირღუმელში, რომელსაც წინასწარ გააცხელებთ. ერთი საათის შემდეგ გამოიღეთ და მოაყარეთ გახეხილი ყველი. ისევ შეაბრუნეთ აირღუმელში და 20-30 წუთის შემდეგ მზად იქნება. უგემრიელესია.