სოუსში ჩაშუშული რულეტები
საჭირო ინგრედიენტები: 400 გრამი ხორცის ფარში (ძროხისა და ლორის, შერეული), 2 თავი ხახვი, 1 კბილი ნიორი, 1 ცალი მოზრდილი სტაფილო, 1 ცალი ბულგარული წიწაკა, 1 ცალი კვერცხი, ტომატ-პასტა, ფქვილი, ზეთი, სუნელები, შავი პილპილი და მარილი გემოვნებით.
მომზადების წესი: ფქვილით, წყლით, ერთი კვერცხითა და ცოტა მარილით მოზილეთ ისეთი ცომი, როგორსაც პელმენისთვის ზელენ ხოლმე. ფარშში ჩაუმატეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი, მარილი, პილპილი.
ცომისგან გააკეთეთ მომცრო ზომის ლავაშები, მრგვალ ფორმის ზედაპირზე წაუსვით ფარში და გადაახვიეთ რულეტივით. ნაპირები ჩაუკეცეთ. ხახვი დაჭერით ნახევარრგოლებად. სტაფილო გახეხეთ მსხვილკბილა სახეხზე. ბულგარული წიწაკა ჯერ შუაზე გაჭერით, ამოაჭერით გული და გაწმინდეთ, დაჭერით თხელ ნახევარრგოლებად.
ბოსტნეული მოათავსეთ ტაფაზე, დაუმატეთ დანაყილი ნიორი და მოშუშეთ ზეთში. შემდეგ დაუმატეთ ტომატ-პასტა. უყავით პილპილი და მარილი – გემოვნებით. აურიეთ. მოშუშული ბოსტნეული მოათავსეთ რულეტებზე. დაასხით იმდენი წყალი, რომ რულეტები თითქმის მთლიანად დაიფაროს. დადგით დაბალ ცეცხლზე და შუშეთ სრულ მომზადებამდე.
უგემრიელესია. ნაზი და ჰაეროვანი.