სალათა „ნიცა“
საჭირო ინგრედიენტები: 100 გრამი მწვანე ლობიო, 150 გრამი სხვადასხვა სახეობის სალათის ფოთოლი, 50 გრამი რუკოლა, 100 გრამი პომიდორი „ჩერი”, 1 თავი წითელი ხახვი, 1 ქილა თინუსის კონსერვი, 2 ცალი კვერცხი, 6 სადილის კოვზი ზეითუნის ზეთი, 2 სადილის კოვზი წითელი ღვინის ძმარი, 1 სადილის კოვზი ლიმონის წვენი, მარილი, შავი პილპილი და შაქარი – გემოვნებით.
მომზადების წესი: მწვანე ლობიო ჩაყარეთ მდუღარე მარილიან წყალში და ხარშეთ 8 წუთი, შემდეგ გადაწურეთ და შეაგრილეთ. სალათის ფოთლები და რუკოლა გარეცხეთ და გაამშრალეთ, შემდეგ ხელით მსხვილად დააქუცმაცეთ. პომიდვრები შუა-შუა გაჭერით, ხახვი კი ალყა-ალყა, ძალიან თხლად დაჭერით. თინუსის კონსერვი გადაწურეთ. კვერცხი მდუღარე წყალში მოათავსეთ და 8 წუთი ხარშეთ, შემდეგ ცივი წყალი გადაავლეთ. ზეთი, ძმარი, მარილი, პილპილი და მწიკვი შაქარი ერთად ათქვიფეთ. კვერცხი ოთხად დაჭერით სიგრძეზე. ყველა ინგრედიენტი ერთმანეთში აურიეთ და სოუსი ზემოდან მოასხით.