იაპონური კარი
საჭირო ინგრედიენტები: 1,2 კილოგრამი საქონლის ან ღორის ხორცი, 1 დიდი თავი ხახვი, 2 ცალი სტაფილო, 2 ცალი პატარა კარტოფილი, 2 კბილი ნიორი, 4 ჩაის ჭიქა ქათმის ბულიონი, 6 სადილის კოვზი ზეთი, 8 სადილის კოვზი პურის ფქვილი, 2,5 სადილის კოვზი კარის ფხვნილი, მარილი – გემოვნებით.
მომზადების წესი: სტაფილო მრგვალ, მსხვილ ნაჭრებად, ხახვი – წვრილად, კარტოფილი და ხორცი კი კუბიკებად დაჭერით. ხორცი, ხახვი და ნიორი მოათავსეთ ქვაბში 2 სადილის კოვზ ზეთთან ერთად და მოშუშეთ. დაასხით ბულიონი (ნახევარი ჩაის ჭიქა მოიტოვეთ) და ხარშეთ 1 საათი, სანამ დარბილდება. დაუმატეთ კარტოფილი და განაგრძეთ ხარშვა. პარალელურად, ტაფაზე გააცხელეთ დარჩენილი ზეთი, დაუმატეთ ფქვილი და შუშეთ, სანამ ოქროსფერს მიიღებს. შეურიეთ კარის ფხვნილი, 0,5 ჭიქა ბულიონი და ურიეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. შეურიეთ ხორცი და ბოსტნეული, შეანელეთ მარილით. ხარშეთ 30 წუთი დაბალ ცეცხლზე, სანამ წვენი შესქელდება. გარნირად მოამზადეთ ბრინჯი.