ბრინჯის სალათა წიწაკით
საჭირო ინგრედიენტები: 50 გრამი გრძელი ბრინჯი, 1 ცალი სტაფილო, 1 ცალი პატარა ბულგარული წითელი წიწაკა, 1 ცალი ვაშლი, 2-3 ღერი ოხრახუში, 1 სადილის კოვზი ლიმონის წვენი, 150 გრამი უცხიმო იოგურტი, 0,5 სადილის კოვზი კარის ფხვნილი, მარილი და პილპილი – გემოვნებით.
მომზადების წესი: ბრინჯი მარილიან მდუღარე წყალში მოხარშეთ და გადაწურეთ. სტაფილო გათალეთ, სიგრძეზე გაჭერით და თხლად დაჭერით, წიწაკა – წვრილ ღერებად. ვაშლი ოთხად გაჭერით, ამოაცალეთ თესლი, კიდევ შუა-შუა გაჭერით და მოასხით ლიმონის წვენი. მომზადებული ინგრედიენტები ერთმანეთში აურიეთ, დაუმატეთ მარილი, კარი და პილპილი. სალათა მორთეთ ოხრახუშით.