ლორის ხვეულები ონისე ონიანისგან
მამაპაპურად ჭამა მიყვარს-მეთქი, რომ ვთქვა, მოგატყუებთ, თუმცა, გემრიელად დანაყრებას რა ჯობია! ხორცეულის მოყვარული დიდად არ ვარ, მაგრამ, მიყვარს ლორით მომზადებული საჭმელები. ახლა მინდა გასწავლოთ რეცეპტი, რომელიც ჩემი საყვარელი საჭმელია, თანაც, უმარტივესი მოსამზადებელი და, გირჩევთ, თქვენც სცადოთ მისი მომზადება და დაგემოვნება.
საჭირო ინგრედიენტები: 3 კვერცხი, 300 გრამი ნიახურის ღერები თავისი ფოთლებით, 8 ძირი მწვანე ხახვი, 2 სადილის კოვზი არაჟანი, 1 სადილის კოვზი საშუალო სიცხარის მდოგვი, 1-2 სადილის კოვზი ფორთოხლის წვენი, 12 ფირფიტა ლორი, მარილი და პილპილი – გემოვნებით.
მომზადების წესი: კვერცხი მოხარშეთ, გადაავლეთ ცივი წყალი, გაფცქვენით და დაჭერით. ნიახური გარეცხეთ და ფოთლები ცალკე შეინახეთ, ღერები კი წვრილად დაკეპეთ; წვრილად დაჭერით მწვანე ხახვიც. ფორთოხლის წვენი, არაჟანი, მდოგვი, მარილი და პილპილი ერთმანეთში აურიეთ. შეურიეთ და ჩაუმატეთ დაჭრილი კვერცხი და ნიახური. მასა გადაანაწილეთ ლორის ფენებზე და გადაახვიეთ. მორთეთ მწვანე ხახვითა და ნიახურის ფოთლებით.