ქათმის ფილე და ყველი პომიდვრის საწებელში
საჭირო ინგრედიენტები: 8 ნაჭერი ქათმის ფილე, 2 ცალი პომიდორი ან 2 სადილის კოვზი ტომატ-პასტა, ცოტა უცხო სუნელი, 5 სადილის კოვზი მაიონეზი, 1 კონა კამა, 300 გრამი მაგარი ყველი, 4 კბილი ნიორი, 1-2 ცალი კვერცხი, მარილი, პილპილი, ზეთი – შესაწვავად.
მომზადების წესი: ფილე ოდნავ დაბეგვეთ, წაუსვით ცოტა მარილი, პილპილი, უცხო სუნელი და სათითაოდ შებრაწეთ ზეთში ყველა მხრიდან 2-3 წუთის განმავლობაში (ფილეს ნაჭრები წინასწარ გათქვეფილ კვერცხში ამოავლეთ). როცა შეიბრაწება, დააწყვეთ გამოსაცხობ ტაფაზე. კანგაცლილი პომიდორი დაჭერით ძალიან თხელ ფირფიტებად, ადვილად რომ გამოცხვეს და დააწყვეთ ფილეს ნაჭრებზე. მოამზადეთ მოსასხმელი სოუსი: ერთმანეთში შეურიეთ მაიონეზი, დანაყილი ნიორი და წვრილად დაჭრილი კამა და ეს მასა გადაუსვით პომიდორს. ზემოდან მოაყარეთ გახეხილი ყველი. გამოაცხვეთ აირღუმელში 15-25 წუთის განმავლობაში. ფანტასტიკური გემო აქვს.