ქათამი ნუშითა და მარწყვის სოუსით
საჭირო ინგრედიენტები: ქათმის 4 ნაჭერი ფილე, 1/2 ჭიქა ნუში, 1 კვერცხის ცილა, 1 ჭიქა გარეცხილი მარწყვი, 1 სადილის კოვზი შაქარი, 1 სადილის კოვზი ძმარი „ბალზამიკო”, 1 სადილის კოვზი სიმინდის სახამებელი, 4 სადილის კოვზი ქათმის ბულიონი, 1 სადილის კოვზი წვრილად დაჭრილი ახალი როზმარინი, მარილი – გემოვნებით.
მომზადების წესი: გაახურეთ ღუმელი 350 გრადუსამდე. დაფქვით ნუში. ქათმის ხორცი დაჭერით პატარა ნაჭრებად და ამოავლეთ ჯერ კვერცხის ცილაში, შემდეგ კი ნუშის ფანტელში. დაალაგეთ საცხობ ფორმაზე, დაახურეთ თავზე და აცხვეთ 30-35 წუთის განმავლობაში, სანამ დარბილდება და შეყავისფრდება.
მარწყვის სოუსი: ერთმანეთს შეურიეთ მარწყვი, შაქარი, „ბალზამიკო” და დააბლენდერეთ. ჩაასხით მიღებული მასა პატარა ქვაბში და დაამატეთ ქათმის ბულიონი, სიმინდის სახამებელი და როზმარინის ნაწილი. მიიყვანეთ ადუღებამდე და დაბალ ცეცხლზე ადუღეთ 5 წუთი. ქათმის უკვე მზა ნაჭრებს ზემოდან მოასხით სოუსი და მოაყარეთ როზმარინი.