კივის პანაკოტა
საჭირო ინგრედიენტები: 500 მილილიტრი 33-პროცენტიანი ნაღები, 250 მილილიტრი რძე, 10 გრამი ჟელატინი, 4 სადილის კოვზი ანადუღარი წყალი, 1 ჭიქა შაქარი, 1 პაკეტი ვანილიანი შაქარი, 3 ცალი კივი, ახალი პიტნის რამდენიმე, ცოცხალი მწვანე ფოთოლი.
მომზადების წესი: ჟელატინი დაალბეთ წყალში; ნაღები და რძე შაქართან ერთად მოათავსეთ ქვაბში და გააცხელეთ ისე, რომ ადუღებამდე არ მივიდეს და დაუმატეთ ვანილიანი შაქარი. ჟელატინი დაადნეთ ორთქლის აბაზანაზე და შეურიეთ რძისა და ნაღების მასას. როცა შეგრილდება, ჩაასხით ფორმებში და მინიმუმ 4 საათით გააჩერეთ მაცივარში. სუფრაზე მიტანის წინ მორთეთ კივის ნაჭრებითა და ცოცხალი პიტნის მწვანე ფოთლებით.