ალუბლისა და ხაჭოს სოუსი
საჭირო ინგრედიენტები: 200 გრამი უცხიმო ხაჭო, 0,5 ჩაის ჭიქა რძე, 1 შეკვრა ვანილი, 1 სადილის კოვზი შაქრის პუდრი, 4 ცალი ფხვიერი ნამცხვარი, 250 გრამი კურკაგამოცლილი ალუბალი.
მომზადების წესი: შაქრის პუდრი, ვანილი, ხაჭო და რძე მოათავსეთ მომინანქრებულ ჭურჭელში და კარგად აურიეთ, რომ კრემისებური მასა მიიღოთ. ფხვიერი ნამცხვარი დაამტვრიეთ. ალუბალი, კრემი და ფხვიერი ნამცხვარი ფენა-ფენა მოათავსეთ სასურველ ფორმებში და გააცივეთ. მიირთვით, როცა ფხვიერი ნამცხვარი დარბილდება.