მარწყვის ღვეზელი „ტირამისუს“ მსგავსად
საჭირო ინგრედიენტები: 6 ცალი „პეჩენია“ (ბისკვიტის ტიპის), 100 გრამი მარწყვი, 1 სადილის კოვზი „ფისტაშკები“ (არაქისიც შეიძლება), 1 ცალი კვერცხი, 200 გრამი მასკარპონე, 1 სადილის კოვზი შაქრის პუდრა, 150 მილილიტრი ნაღების ლიქიორი – „ბეილისის“ ტიპის (ან მარწყვის სიროფი), 1-2 სადილის კოვზი გახეხილი შავი შოკოლადი ან კაკაოს ფხვნილი.
მომზადების წესი: ორცხობილა – „პეჩენია“ და „ფისტაშკები“ დააქუცმაცეთ კომბაინით ან ჩანაყეთ. მარწყვი დაჭერით. გადაანაწილეთ პატარა, შუშის ლამბაქებში თანაბარ ულუფებად. მოასხით ნახევარ-ნახევარი ჩაის კოვზი ლიქიორი. მოაყარეთ მარწყვი. გააკეთეთ ასეთივე მეორე ფენა. ინგრედიენტები გადაანაწილეთ თანაბრად. მასკარპონე გასრისეთ კვერცხის გულთან და შაქრის პუდრასთან ერთად. შემდეგ შეურიეთ ცალკე ათქვეფილი კვერცხის ცილა. მოასხით დესერტს. მოაყარეთ ცოტა „ფისტაშკები“ და გახეხილი შოკოლადი. თავზე დააფარეთ ფოლგა და მოათავსეთ მაცივარში 10-12 საათის განმავლობაში. შეგიძლიათ, მასკარპონეს კრემი ფენებს შუაშიც წაუსვათ.