„ფრიკადელები“ ნინო ორდენიძისგან
რაც ბავშვები მყავს, უფრო აქტიური გავხდი. სულ ვცდილობ, რამე გემრიელი მოვამზადო. მე თვითონ ძალიან მიყვარს ხორცეული. ეს კერძი რაღაც საშუალოა ბოსტნეულსა და ხორცს შორის. ვფიქრობ, მოგეწონებათ.
საჭირო ინგრედიენტები: ცოტ-ცატა ოხრახუში, ნიახური, კამა, ქონდარი (სულ უნდა გამოვიდეს 1 საშუალო ზომის კონა), 300 გრამი ქათმის ფარში, 1 თავი ხახვი, 1 კბილი ნიორი, 1 ცალი დაფნის ფოთოლი, 4 სადილის კოვზი ზეითუნის ზეთი, 3-4 სადილის კოვზი საფანელი, 1 კვერცხის გული, 1 ჩაის კოვზი მდოგვი, მარილი, შავი პილპილი, ცოტა როზმარინი.
მომზადების წესი: მწვანილს რომ გარეცხავთ, კარგად გააშრეთ და წვრილად დაჭერით. ხახვი და ნიორიც ძალიან წვრილად დაკეპეთ და მოშუშეთ დაფნის ფოთოლთან ერთად 1 კოვზ ზეთში, შემდეგ დაფნის ფოთოლი ამოიღეთ და გადააგდეთ. მოშუშული ხახვი და ნიორი შეურიეთ ფარშს. დაუმატეთ საფანელი, მდოგვი, კვერცხის გული და მწვანილი. უყავით მარილი და შავი პილპილი. ხელები დაისველეთ და ფარშისგან გააკეთეთ საშუალო ზომის ბურთულები. შებრაწეთ ტაფაზე, ძალიან ცხელ ზეთში, ყველა მხრიდან. მორთეთ როზმარინით. ისეთი გემრიელია, გარინირიც კი არ სჭირდება.